Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.05.13. 07:19 emmausz

Diakónusszentelés

Tegnap diakónusszentelésen vettünk részt. Elek Lacit szentelték a Mária utcában.  Minden mindennel összefügg.  Mondom induláskor feleségnek: Amikor a piaristákhoz jártam a Mikszáth térre, egy lelkigyakorlat közben betértem a közeli templomba, ami a Horánszky és a Mária u. között van. A Jézus Szíve-templom. Betértem, mert nyitva volt, betértem, mert csendben szerettem volna gondolkozni a jövőm felől. Mondom az asszonynak: Ha MM osztálytársam nem irigyli meg belső csendemet, és nem tolakodik oda, hogy összetörje összeszedettségemet, lehet, hogy pap lettem volna.
Volna… de hiszen nem úgy lett.
Megérkezünk a templomhoz. Kezelek a jezsuita lap főszerkesztőjével és a tartományfőnökkel. Mondják, hogy nem nekem szól a díszsorfal. Mosolyogva vettem tudomásul.
Azért bevonulunk a hűvös falak közé.
Tegnap 30 fok körüli meleg volt. De volt itt már negyven fok is, amikor Szabó F. aranymiséjét koncelebrálta. Az ég hol takart, hol élesen süt a nap. Ilyen volt Esztergomban is az idő Beton (Balás Béla) püspökszentelése alkalmával.   
Egyszer csak hallom, hogy serceg a mikrofon. De mégse. Záporeső hangja ez. Egy néhány hatalmas mennydörgés ráerősít megállapításomra.
Lacinak takarót helyeznek a kőpadlóra. A Mindenszentek litániája következik. Mi állunk végig, ő hason fekszik a takarón. Átéli azoknak a közbenjáró jelenlétét, akiket felismer a sorolt szentek közül. … ora pro nobis, könyörögj érettünk – tér vissza refrénszerűen a szöveg, csaknem úgy, mint az évszázadokkal korábban keletkezett Monteverdi-vesperásban.
(Most ide írom, mert sokan eltévesztik a francia szent Vianney Szent János nevének ejtését. Viannei a helyes ejtés, sokan viennainak mondják. Vienna Bécs volna, de hát az arsi plébános nem osztrák, hanem francia.)  
Áldozás.
Az egyik áldoztató az ország legnagyobb papi méltósága, Erdő bíboros prímás, a másik Elek Laci a legfrissebben szentelt diakónus. Érdekes a kontraszt.
Elvonul mellettem Laci apja, aki a Regnum Marianum egyik veteránja. Egyszer egy öreg regnumiról azt erősítgette méltatója, hogy olyan régi tag, hogy ő még ismerte Lenin elvtársat. Mire valaki megjegyezte Elek K.-ról, hogy ő maga Lenin elvtárs, mármint hogy olyan régi regnumi.
***
Ma jó volt másodszor felkelni. Hajnaltól álmodtam. Azt álmodtam, hogy el vagyok veszve, mert nincs megfelelő ruhám, mert szörnyű időjárási viszonyok között ténfergek számomra ismeretlen tájon, s mikor feltűnik egy villamos megmentésemre, a végállomáson jegyet akarok váltani, de nem tudnak visszaadni a tízezresemből. Ezért mérgemben felébredtem.
Hét éve ingyen utazom, de nincs is rá szükségem, mert hálószobámban fekszem, és hét ágra süt a nap.
Nyomban felkeltem.     

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3313914756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2018.05.13. 12:49:48

"Mérgemben felébredtem" - ez annyira tetszett, persze a többi esemény is.:)