Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.05.23. 12:46 emmausz

Idézek A Csönd ereje c. könyvből

A Csönd ereje gondolatgazdag könyv. Szerzője a guineai születésű fekete bíboros, Robert Sarah. Ilyen gondolatokkal bombázza olvasóit:
- A homília tartása nem adható át még a legalkalmasabb laikusnak sem. A pap szájából várják a tanítást. Ez igaz, de a papságnak két válfaja van: szolgálati papság és királyi (általános) papság. Utóbbi bonyolítja a helyzetet.
-  A média teljesen elárasztotta és látványossággá alakította a misét, Jézusnak a lelkek üdvösségéért a kereszten történt halálának emlékezetét.
- Jól mondja a bizánci rítus prefációja: Mert te vagy a kimondhatatlan, felfoghatatlan, láthatatlan, örökkévaló és változhatatlan Isten.
- Amikor a tapsolások betörnek a liturgiába, az annak a jele, hogy az egyház elveszítette szakrális lényegét. Igaz. A mise nem produkció és öncélú látványosság, hanem misztikus cselekedetsor.

- A rosszal szemben az ember a szükséges eszközöket saját védelmére összeszedve szervezkedik. Cselekvése helyén való, de legtöbbször éppen ezzel még nagyobb bajt idéz elő. (Ne állj ellen a gonosznak! – mondja Jézus.)
- Vianney Szt. János biztatja övéit: Fiacskáim, fontoljátok meg, a keresztény ember kincse nem a földön, hanem a mennyben van. Gondolatainkat is oda kell irányítanunk, ahol a kincsünk van. Imádkozzatok és szeressetek! (Isten megengedte nekünk végtelen jóságában, hogy beszélgessünk vele.)
- Az egyháznak nem küldetése a világ minden társadalmi problémájára megoldást adni, hanem fáradhatatlanul mondania kell Jézus szavait: Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban. A szerző a lényeget emeli ki, hogy az egyébként szép gesztusok fölé emelje. Méltán.
- Hogy ne botránkoznánk meg az amerikai kormányok akcióját látva Irakban, Líbiában, Afganisztánban és Szíriában? Tisztán gazdasági érdekekért országokat, népeket döntenek romba, államfőket gyilkolnak meg a Demokrácia istennő nevében….zűrzavart és káoszt teremtsenek, útra kényszerítve az erőforrás és jövő nélküli menekültek szakadatlan seregeit… leírhatatlan atrocitások tanúja voltam. Az általam befogadottak is elborzadtak a levágott kezek, aknáktól szétszaggatott testek, a szétmarcangolt arcok láttán, amit az emberségükből kivetkőzött hóhérok műveltek.

Mostanra túlságosan sok lett a poszt anyaga. Mégis azt hiszem, hogy legalább még egyszer idemásolok folytatólag a kötet meglátásaiból.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr10013995070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.