Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.05.24. 20:31 emmausz

A csönd ereje, 2. bef.

Robert Sarah guineai fekete bíboros, ez idő szerint a Vatikán harmadik legrangosabb képviselője nyilatkozik a csendről. Kötetéből szemezgetek még egyszer és utoljára.
- A hazugságnak mérhetetlen nagy képessége van, hogy érveket, bizonyítékokat és homokra épített igazságokat tákoljon össze. Tapasztalhatjuk világszerte a nyilvánosságban.
- … sohase legyen bennük neheztelés, gyűlölet, alantas érzelmek
- A kereszt elviselhetetlen gondolkodásunk és a könnyű megoldásokat kereső magatartásunk számára. Boldogok akarunk lenni és békében élni ebben a világban, anélkül, hogy megfizetnénk az árát. Valójában komfortunk rabszolgái vagyunk – teszem hozzá.
- Isten szegény és szereti a szegényeket. Isten szegény, mert Isten a szeretet, és a szeretett szegény, mert csak a szeretett személytől való teljes függésben lehet boldog. A kijelentést János apostol hitelesíti levelében.
- A szegénység olyan megpróbáltatás és kifosztottság, amelyet Isten szab ki azokra, akik az ő társaságában akarnak élni… Ha túlságosan el vagyunk látva anyagi javakkal, és ha nem vetkőzünk ki ambícióinkból, nem tudunk Isten felé, a mi létünk lényege felé haladni…. minden feleslegestől megszabadulva lassanként belépünk egyfajta csöndbe… Utalás a szerzetesek szegénységi fogadalmára. De ha nekik jó az eszköztelenség, nekünk is hasznos törekednünk rá.
- Fölösleges az, amit az ember szükség nélkül, mohóságból fölhalmoz. Aki örökölt, tudja, hogy igazat szól a bíboros.   
- Az Atya semmit sem birtokol az örökkévalóság óta. Mi természetünktől fogva távol vagyunk Isten végtelen egyszerűségétől. Isten szegény (ld. fent), mindent nekünk adott, saját fiát is, és egyszerű. Ezért nem értjük meg.
- Nincs válaszunk a rosszra, de az a feladatunk, hogy elviselhetőbbé tegyük képességünk szerint. A rossz, a bűn léte misztikába torkollik. De a következtében beálló ínségen segítenünk kell.
- Istennel az ember mindent megkapott. A lehetőség adott mindenki számára.
- A karthauziaknak nincsen mobiltelefonjuk, se tévéjük, se rádiójuk… A perjel tájékozódik az írott sajtóból és röviden tájékoztatja a karthauziakat a világhelyzetről.
- A hangok és képek egy század óta megsokszorozódtak, elképesztő méreteket öltöttek. Magyarán nagy a lárma, az információs dzsungelben. Nem könnyű a körülmények miatt az elcsendesedés.
- Szolzsenyicin jelenti ki: ha jog van az információhoz, ahhoz is van jog, hogy az ember ne legyen informálódva. Én meg azt mondom, minden jog mellett párhuzamosan meg kell jelennie a kötelezettségeknek is. Nincs olyan, hogy ép eszű felnőttnek csak jogai vannak. Más kérdés, hogy hamis módon nagyon sokan csak a jogaikat skandálják, ami ily módon hamisság. A posztmodern ember a zajba menekül, hogy ne kelljen magába szállnia.
Végül egy elválasztási baki. Fogjuk az elválasztóprogramra: Egyhá-
zatyák.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6513999394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.