Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.06.08. 14:41 emmausz

Szeletelhetőség 2.

Dekoncentrált vagyok
Igen. Szét vagyok szóródva.
Ismeritek a morbid viccet?
Az ember rálép egy taposóaknára, s máris felrepül az égbe. Ott meglátja Szent Péter, és rákiált:
- Mit csinál, ember? Szedje össze magát!!!
***
Reggel CT-vizsg. (Innen a cím.) Előtte 3 nappal abbhagy Merckformin tabl., utána 3 napig dettó. Sok folyadékot bevesz. Igen értve, bevesz. Megittam egy liter őszi- lét. Mutatom a nővérnek a palackot. Azt mondja, az nem jó, négy pohár vizet kéretik inni. Igenis. Isz egymás után négy pohárral.
Kérdi ugyanő: Kihez küldtek engem CT-re? Határozottan állítom, hogy nem tudom – ugyanis nem tudom. Csak azt tudtam, hogy a Határőr u. 12.-be kell mennem, ott készül a vizsgálat. Nos, az egy magánház, és nem készül benne semmi. Igaz, hogy a 18-ban igen, de még sohasem jártam arra, keresgettem hát az épületet.
***
Ottan ki kellett töltenem egy papírt, miszerint van-e bennem fém? Nincs, nem nyeltem kanalat. Allergiás vagyok-e valamire? Igen, erre a sokszerű és véget érni nem akaró vizsgálatsorozatra.
A várakozásomat a rendelőben egy gyerek vizsgálat közbeni fülrepesztő sikítozása, és később egy fogyatékos gyerek artikulálatlan hangicsálása tette változatosabbá.
Három óra alatt végeztem.
***
Amit el akartam mondani, két zoológiai vonatkozás: A János kórháznál fűrésztelep zúgásához hasonló hangra lettem figyelmes. Biz az kabóca hangja volt. Van, aki cikádának mondja. A másik a daru. Látom: a Széna téren három óriásdaru. Később a HÉV mellett a Dunán, az Óbudai-sziget magasságában pedig egy valóságos biodaru emelkedik a víz fölé.  
***
Hazajőve megnézem a FB-ot. Egy hírrészlet megragadja figyelmemet. Idézem: Az alpolgármester a CORVIN áruház burkolata egyik darabját együtt szedte le az áruház tulajdonosával. Miért – ráncolom a homlokomat –, szegény áruháztulajdonos odaragadt az épület egyik burkoló eleméhez?
De nem. Ketten szedegették az alulemezeket. Gondolom, jelképesen egy teljes egész elemet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3414032708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.