Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.06.16. 11:03 emmausz

Nyári szünet

Mától a vakációra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok, a BKK járatai. Mivel alindult a futball világbajnokság is, a világ két részre osztható. Egyesek egész nyáron güriznek, mert mások üdülnek. Egyik fele a tévé előtt ül és nézi a VB-t, a másik fele a lebonyolításán fáradozik, vagy éppen küzd a jó helyezésért.
Én is abba a csoportba tartozom, amelyik inkább ül a tévé előtt és nézi a futballistákat, azt a hallatlan iramot, amellyel száguldoznak a labda megkaparintásáért, megtartásáért, hálóba juttatásáért.  Az eddig lejátszott mérkőzéseket láttam, és színvonalúaknak találtam őket.
Mivel mi nem veszünk részt rajta, az esélytelenekre jellemző blazírtsággal ülök a képernyő előtt. Mindegy, hogy ki lesz világbajnok. Tegnap pl. a spanyol portugál meccset néztem meg. Igaz, hogy számomra mindegy volt, hogy ki nyeri, de ki tudja, miért, a portugáloknak szurkoltam (micsoda szószörnyeteg). Hogy döntetlen lett a vége, inkább őket érdekelhette, engem igen kevéssé. Hogy mindhárom portugál gólt Ronaldo rúgta, az se különösebb hír nekem. A tizenegyes jogosságát a spanyolok nyilván másképp értékelték. A potyagól sima kapushiba, ami nem csökkenti a csatár érdemét, mert megpróbálta. De a harmadik – az csakugyan elvarázsolt engem. Én még ilyen közelről nem láttam a szabadrúgáshoz készülődő portugált. A technika jóvoltából jobb profilját láttuk. Olyan volt a tekintete, mint egy sasé, aki meg akarja etetni fiókáit, és ezért nem tévedhet, amikor beméri áldozatát. Ennyire feladatra koncentráló, kifejező arcot, ilyen elszánt tekintetet, ilyen minden mást kizáró összpontosítást még nem tapasztaltam képen. Nem csodálkoznék rajta, ha díjat nyerne a világot bejáró videorészlet.
Talán a Nagyítás c. filmben találkoztam hasonlóval, ahogyan a fotós képe tárgyára fókuszál.
Ronaldo természetesen berúgta a hálóba a labdát. Oda, ahová nem kapaszkodhatott a kapus, úgy, hogy a spanyol védők nem érhették el felugorva sem, és olyan sebességgel, hogy már csak ezért se érhette el a kapuőr.  Ezt éppen így kell csinálni, de kevesen győzik rutinnal, begyakorlottsággal, idegállapottal, erővel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7014051826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.