Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.07.03. 06:13 emmausz

Poszt cím nélkül

Hogy mit érez és mit nem a növény, nem tudom. Egyfelől kísérletekkel igazolt tény, hogy a szidott növény elsatnyul, a dicsért pedig kiteljesül. Amikor meglátok egy dekoratív gerberát, nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy a sárga közepén fekete folt látszik. Az a gerbera meg van manipulálva. Mert levágva nem volna képes megtartani virágja súlyát, ezért a következőt teszik vele a virágdíszítők. Kampót görbítenek egy hosszú drót egyik végére, a másik végével pedig átszúrnak a virág közepén. Áthúzzák a drótot, és a kampó belemélyed a virág testébe. A drótot megtekerik a virágszáron, így a gerbera haldoklásában is a fittség jeleit mutatja. A kérdés csupán az, hogy illik-e a dekorációs eszközt használni erre a célra? Messziről szépséget mutat, közelről azonban nem túl gusztusos. Hasonló okok miatt nem szeretem a művésziesen megcsonkított fácskákat, a bonsaikat. Egy fa éljen a kertben, a fáskertben(Baumgarten), az erdőben. Szolgáljon a vízparton, álljon magányosan mint Csontváry cédrusa, de ne haldokoljon a folyamatos megcsonkítás következtében.
***    
F. mintegy 10 éve üdülés közben megkérdezte fiát, T.-t, hogy miért ücsörög, miért unatkozik a hintaágyon. A fiú visszakérdezett: – Nem szabad?
– De, végtére is nyaralunk – hangzott a válasz.
– Jó, akkor folytatom.
Most eljött hozzánk.
Wifi van, laptopja van, foglalkozása programozó.
Mi kell még? 
***
Nézem a foci VB.-t. Aztán elgondolkodom. Nem mindegy nekem, hogy a belgák mennek tovább, vagy a japánok? Utóbbiak keményen küzdöttek, de a rendes játékidőt követően kaptak még egy gólt. Kiestek. Japán a lista ötvenvalahányadik, Belgium a világ harmadiknak jegyzett csapata. Az előzőek tehát hősök. Ami pedig engem illet, jobban járok, ha csak az összefoglalókat nézem meg. A kilencven perces futkosást, vagy lötyögő taktikázást kihagyhatom.
Ami pedig a közvetítések képminőségét illeti, hasznos dokumentumai lehetnek a tömeglélektannal foglalkozóknak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7214089897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.