Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.07.07. 10:31 emmausz

Foci-VB 2018

Vénülő fejjel nézem, meg nem nézem a foci-VB-t. Hol unatkozom, hol lelkesülök, olykor még egyik-másik csapathoz vonzódom is (minden érdek nélkül). Hol végignézem a küzdelmeket, hol – talán még észszerűbben – csak a kétperces összefoglalókat. Általános tapasztalatom az, hogy felgyorsult a játék, ami önmagában tán nem is baj. Minőségi kondícióval állnak fel a csapattagok. Képesek ezekre a meccsenkénti tízkilométeres futásokra. Ami zavar, az, hogy fiatalkorom meccseihez képest durvult a játékstílus. Nem emlékszem a régi időkből arra, ami most mindennapos: huzigálják, le is tépik egymásról a mezt, karjaikkal próbálnak úgy manőverezni, hogy megállítsák az ellenfél játékosát, s úgy, hogy lehetőleg ne látsszon. Minden perces a színészkedés: az ártatlanság kifejezése, másfelől az ellenkezője, hogy akkora támadás érte a játékost, hogy alig elviselhető. Ráutaló hazugság ez, amit gondolom, a minden áron győzni akarás gerjeszt, szemben a Fair Play játékstílussal. Sokáig lehetne boncolgatni az előfordulás okát. Magam azt vélem, hogy a pénz rontja meg a játékot. Le kell taglózni mindenkit, aki a hatalmas summától el akar választani. Egyszer olvastam a régi idők olimpiai győzteseiről, akik az érmen kívül alig vagy éppen semmit sem kaptak. Most egészen más a helyzet.
De hogy pozitívat is írjak, megemlítek két játékost, akikről a FB-on olvastam.
Az egyik a potugál Ronaldo, aki hatalmas pénzt keres, de harmadrészét annak, amit az argentin Messi kap. Ronaldo sokféle jó ügyet támogat, szintén hatalmas pénzekkel, és adócsalása is nagy összegű. Itt van valami kovászos, mert azzal vádolja a Real Madridot, hogy magára hagyták e problémájával.
A másik a spanyol Iniesta, aki szintén világklasszis. Láttam róla egy képet: Fiatalkorában ajándékot vitt II. János Pálnak. Azt írja róla valaki, hogy egyszer meglátogatta otthonában, amely inkább kápolnára hajazott. Sok szent szobrocskáját helyezte el a szobákban. Hatalmas szabálytalanságot nem láttam e két játékostól. Húznak tehetségük szerint.
Ami viszont feltűnik, a videóbejátszások rendszere, amit azonnal megnéz a bíró, ha felméri, hogy valós szüksége van erre a segítségre. A másik a gólvonalvideó. Kétes esetben objektív döntést szolgáltat afelől, gól született-e, avagy sem. Azért óhatatlan eszembe jut: az általános bizalomfogyatkozás kényszeríti az intézményeket (a VB-t) is ezekre a beruházásokra.
 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2114098907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása