Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.07.07. 10:31 emmausz

Foci-VB 2018

Vénülő fejjel nézem, meg nem nézem a foci-VB-t. Hol unatkozom, hol lelkesülök, olykor még egyik-másik csapathoz vonzódom is (minden érdek nélkül). Hol végignézem a küzdelmeket, hol – talán még észszerűbben – csak a kétperces összefoglalókat. Általános tapasztalatom az, hogy felgyorsult a játék, ami önmagában tán nem is baj. Minőségi kondícióval állnak fel a csapattagok. Képesek ezekre a meccsenkénti tízkilométeres futásokra. Ami zavar, az, hogy fiatalkorom meccseihez képest durvult a játékstílus. Nem emlékszem a régi időkből arra, ami most mindennapos: huzigálják, le is tépik egymásról a mezt, karjaikkal próbálnak úgy manőverezni, hogy megállítsák az ellenfél játékosát, s úgy, hogy lehetőleg ne látsszon. Minden perces a színészkedés: az ártatlanság kifejezése, másfelől az ellenkezője, hogy akkora támadás érte a játékost, hogy alig elviselhető. Ráutaló hazugság ez, amit gondolom, a minden áron győzni akarás gerjeszt, szemben a Fair Play játékstílussal. Sokáig lehetne boncolgatni az előfordulás okát. Magam azt vélem, hogy a pénz rontja meg a játékot. Le kell taglózni mindenkit, aki a hatalmas summától el akar választani. Egyszer olvastam a régi idők olimpiai győzteseiről, akik az érmen kívül alig vagy éppen semmit sem kaptak. Most egészen más a helyzet.
De hogy pozitívat is írjak, megemlítek két játékost, akikről a FB-on olvastam.
Az egyik a potugál Ronaldo, aki hatalmas pénzt keres, de harmadrészét annak, amit az argentin Messi kap. Ronaldo sokféle jó ügyet támogat, szintén hatalmas pénzekkel, és adócsalása is nagy összegű. Itt van valami kovászos, mert azzal vádolja a Real Madridot, hogy magára hagyták e problémájával.
A másik a spanyol Iniesta, aki szintén világklasszis. Láttam róla egy képet: Fiatalkorában ajándékot vitt II. János Pálnak. Azt írja róla valaki, hogy egyszer meglátogatta otthonában, amely inkább kápolnára hajazott. Sok szent szobrocskáját helyezte el a szobákban. Hatalmas szabálytalanságot nem láttam e két játékostól. Húznak tehetségük szerint.
Ami viszont feltűnik, a videóbejátszások rendszere, amit azonnal megnéz a bíró, ha felméri, hogy valós szüksége van erre a segítségre. A másik a gólvonalvideó. Kétes esetben objektív döntést szolgáltat afelől, gól született-e, avagy sem. Azért óhatatlan eszembe jut: az általános bizalomfogyatkozás kényszeríti az intézményeket (a VB-t) is ezekre a beruházásokra.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5214098907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.