Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gya... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG

Utolsó kommentek

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Klári Bodó: T. Ákos egyszer azt mondta, hogy átadja az írásait a Széchényi Könyvtár kézirattárának. Nem tudom, létezik-e még ez a szolgáltatás és tényleg ott vannak-e az ő kéziratban maradt munkái. Kutatójeggye... (2018.08.03. 16:18) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél előbb, jobb egészségben! (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét - tehát ha még tovább beszélne az itteni műsorvezető, akkor azt is meg kellene várnia. Persze előz... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • Utolsó 20

2018.07.28. 11:59 emmausz

Hasad a hajnal

Hajnalonta már elviselhető – legalábbis egyelőre a – levegő hőmérséklete. Kiülök az erkélyre, és szemlélődöm. Ha túlságosan korán ébredek, még éjszakai álmát alussza a gázgyári toronyóra. Négy óra felé tanúja voltam, hogy felkapcsolódott. Mintha érezné, hogy éjjel a kutyát se érdekli az idő múlása. Tehát felkapcsolódik, hogy aztán a reggeli virradatkor automatikusan kihunyjon. A telehold vöröses fényt tükrözött a minap, hajnalban már lefelé bóklászott az égről, és megbújt a magas fenyőfa mögött. Tegnap pedig láthattam a holdfogyatkozást, de egész éjszaka felhős volt az idő. Olykor esett is.  
A levegőben olykor szárnyasok tűnnek fel, többnyire galambok, varjak, szarkák és vadkacsák. Ritkábban sirályok is berepülnek a Duna felől a szárazföld irányába. Ami szokatlan: két ízben láttam áthúzni felettünk szürke gémet a hajnali órában.
Egyebekben csendes a korareggel. Csak időnként húz át egy-egy villanyvonat szerelvény a Nyugati felé, vagy Esztergom irányába. Ritkásan elhúz egy-egy busz is a Pók utcán, túl az Aranyhegyi-patakon.
Én meg összetolok két széket egymással szemben, felteszem lábamat a szemköztire, felteszem szemüvegemet is, hogy jobban lássak, és nem olvasok, hanem az olvasót mormolom, miután megittam hajnali hosszú kávémat.
A horizont szélén megjelenő nap átszúrja pászmákban a légréteget, és a fák csúcsán mutatkozik, majd lejjebb és lejjebb kúszik, hogy világossága betöltse a lakóhelyemet, a fővárost, az egész országot és egész Közép-Európát. A kelő Nap látványa sose unalmas, mert mindig más és más, és optimizmust áraszt, ahogyan a világosság letöri a sötétséget.  
Felkerekedve átszellőztetem a lakást, mielőtt bekapcsolnám a légkondit.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7314115577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.