Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gya... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG

Utolsó kommentek

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Klári Bodó: T. Ákos egyszer azt mondta, hogy átadja az írásait a Széchényi Könyvtár kézirattárának. Nem tudom, létezik-e még ez a szolgáltatás és tényleg ott vannak-e az ő kéziratban maradt munkái. Kutatójeggye... (2018.08.03. 16:18) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél előbb, jobb egészségben! (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét - tehát ha még tovább beszélne az itteni műsorvezető, akkor azt is meg kellene várnia. Persze előz... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • Utolsó 20

2018.08.11. 10:45 emmausz

Circulus vitiosus

Azt írja VD, hogy a PET-palackok azért csak egyszer használatosak, mert savas kémhatásra mérgező részek válnak le belőle, és gondos tisztítás ellenére is baktériumok és penészfajták telepednek le a falán. Így egészségkárosító hatásuk jelentős. Ezzel szemben egészséges az üvegek használata és a fémkulacsoké is. Érdekelne, hogy azokon miért nem telepedik le a baci, továbbá, hogy az alukulacsról nem választ-e le nyomelemként alut a benne tárolt savas vagy lúgos folyadék.
M. Cavalli írja, hogy azért forrósodik a levegő, mert a hűtőszekrények, kiváltképpen pedig a légkondicionálók világszerte emelik a léghőmérsékletet. Ám én meg azt mondom, hogy ameddig nem emelkedett kóros mértékben a léghőmérséklet, addig nem használtunk légkondicionálót. A klímaváltozásnak szerintem sokkal több köze van az őserdők kitermeléséhez, és a szénerőművek fenntartásának. Ámbár minden mindennel összefügg.
Írva van, hogy „a város terének közepén és a folyó két partján az élet fái álltak. Tizenkétszer hoznak gyümölcsöt, vagyis minden hónapban teremnek, s a fák levelei a népek gyógyítására szolgálnak” (Jel 22,2). Óhatatlanul ez merül fel bennem. A természet úgy van megalkotva, hogy automatikusan működjön, mint a schaffhauseni óra.  Ez erre jó, az arra jó. Ám az ember belepiszkált. Előbb óvatosan, majd a pénzhajhászás démonjától vezérelve egyre energikusabban. Most aztán nézhetjük, hallhatjuk, érezhetjük. Mert továbbra is minden mindennel összefügg. Pl. határtalanul kevesebbet vagyunk képesek felfogni a kozmosz működéséből, mint aki teremtette.   
Így aztán a műbe való belepiszkálásaink kontármód sikerülnek. A Teremtőhöz képest mi Mekk-mesterek vagyunk.
Ezeknek a beavatkozásoknak a kockázatáról olvashat a természettudományi lapokban és mellékhatásairól beszélhet a mérnökökkel, tudósokkal, de ne várjon tőlük sokat. A tudósok majd a tudományos lapokhoz utalják, a lapok pedig a tudósokra fognak mutogatni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2414174593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.