Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.08.20. 10:55 emmausz

Megjöttünk

Megjöttünk a Balatonról. Így utólag írom le, mert rossz szokás nyilvánossá tenni, hogy üres a lakás. Ez felhívás volna keringőre, az esetleg nálam böngésző rossz akaratú embereknek. Nem vagyok rendőr, mégis írom mindenkinek, hogy ne adjanak fel ilyen magas labdát a rossz szándékkal neten szörföző betörőknek.
Ami pedig a nyaralást illeti, bebizonyosodott, hogy nem mi gerjesztjük a végig viharos időjárást. Igaz, hogy az előző három év ezt igazolta volna, de az idei rácáfolt. Egy vihar ért csak a hét során, a többi nap fürdőzésre alkalmas nap volt.
Az is igaz, hogy a hét során csak egyszer mentem le a tóhoz csobbanni, sőt majdnem kétszer. De meggondoltam magamat.
Az unokák legnagyobb élménye a gokartozás volt, no meg a T. által levezényelt ügyességi játékok.
Sor került minden unoka születésnapjának a megünneplésére.
A nyaralás legjobb fotóját Kati készítette a háborgó Balatonról, Éváé a legjobb portré-fotó, én meg szerintem sikeresen vettem részt a természetfotózásban (keresztes pók).
A legfiatalabb fotós Levi volt, aki a nyaraló tárgyait próbálta lencsevégre kapni.
Négy gyermekünk különféle affinitással néz a hetes közös nyaralás elé. Mégis azt gondolom, hogy mindenkinek tetszésére volt az együttlét.             
Különfélék vagyunk, és el kell jutnunk oda, hogy örömmel vegyük tudomásul a habitusbeli különbségeket. Így szép a világ, hogy ezt a változatosságot mutatja. Ám nehéz elszakadni attól a gondolattól, hogy én így szoktam, tehát ez az egyetlen üdvözítő mód a cselekvésre, a gondolkozásra, stb. Igazán csak… közben kitettem a zászlót Szent István-ünnep tiszteletére, és elfelejtettem, hogy mi az, ami igazán csak, de sebaj. A lényeget megírtam.
Még megjegyzem, hogy az asszertivitás és hagyományos szolgáló szeretet megnyilvánulásai közül h
ozzám az utóbbi áll közelebb – legalábbis elméletben.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1214191079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.