Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.09.25. 06:01 emmausz

Idézgetek

1. A Vigiliából (2018/6). Olasz Ferenc fotóművész: „Hályogkovács módjára készítettem az első képeimet, mégis mindmáig úgy érzem, hogy ezek a legjobban sikerült felvételeim:… Hamvas Béla azt mondta: a boldogságot csak az érdemli meg, aki elosztja, és a fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. ”
2. Egy másik írásban Jeges Valéria Mirjam a Jézus-imáról (Úr Jézus, Isten Fia, könyörülj rajtam, bűnösön!): A Jézus-ima olyan, mint egy nagy fúró, amely átfúrja megkövesedett rétegeimet, áthatol az akadályok, barikádok torlaszain, és csak fúr, fúr, míg át nem fúrja kőszívem elmeszesedett rétegeit, és el nem jut a mélybe, hús szívemig, az abszolút középpontomig. A Név által rövidebb úton eljutok a csend helyéhez, a belső szentélyhez, ahol Isten lakik. ” Szíriai Szent Izsákot idézi: „A beszéd az időben született, a csönd pedig az örökkévalósághoz tartozik. – majd folytatja: Nagyon fontos hallgatni Jézus szavát, de legalább annyira fontos meghallgatni Jézus csendjét.” És még értelmezi a 136. zsoltár végét: „Boldog, aki a kisdedeit megragadja és a sziklához csapja.”: Értelme: a csírázó rossz gondolatokat oda kell csapni a sziklához, aki nem más, mint Krisztus (én vagyok a szegletkő).
Idézi Futó Károly atyát: „Miért félünk? Úgyis mindent túlélünk. Az aggódás dekadens dolog. A Jóisten útjait úgysem tudjuk kiszámítani. Ezért élhetünk higgadtan, nyugodtan.” Önmagunkat bízzuk egészen Istenre. Hiszen nem maguk a szituációk a legfontosabbak, amiken átmegyünk, hanem az, hogy ezeket Krisztussal járjuk végig.”
A Könyörülj rajtam, bűnösön, orosz szava (pomiluj) jelentéstartalma gazdagabb, mint a magyaré. Kb. azt jelenti: Ölelj körül, végy körül a Te kedves, szerető jóságoddal. Mire a válasz ez lehet: Gyere, gyere, gyere, úgy ahogy vagy.
3. És egy idézet a leuveni magyar egyetem leírását taglaló füzetből (részlet P. Varga László SJ előadásából): „A mi sorsunk az egyik magyart kétségbe ejti, és káromkodásra bőszíti, a másikat árulóvá teszi fajtája ellen, a választottakat pedig hódoló imádságra indítja. A káromkodónak nincs igaza, mert rossz a szemmértéke. Az áruló kivégzi becsületét, és elöli lelkét. Az imádkozó bemegy az isteni fénybe, és megváltja nemzetét.” (Magyar Ház, Brüsszel, 1960)
Mára talán ennyi elég is.
Jó reggelt és szép napot mindenkinek!  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414261601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.