Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.10.08. 10:11 emmausz

…és ehhez mit szóltok?

Mondják, hogy a magyar orrlógató nép. Hozzánk képest a nyugatiak fenn hordják az orrukat. Megengedem.
Mi okunk van az orrlógatásunkra nekünk, akik túléltünk sokkal nagyobb nemzeteket?
Nem emlékszem rá, hogy Czeizel Endre genetikus rábukkant volna valami olyan markerre, amely genetikailag alátámasztaná, hogy a magyarok orrának lógnia kellene.
Fordítsunk.
Az egykori jezsuita, Teres Ágoston (Gusztáv) csillagász, aki Norvégiában élt és szolgált, egyszer ittjártakor arról nyilatkozott, hogy megőrül az itteni, szinte állandósuló frontoktól. Norvégiában nincsenek frontok, örömmel megy oda vissza.
Ez nagyon elült bennem.
Csakugyan: A meteorológusok szerint országunkban évente 270 front váltja egymást. Kb. a Duna É–D-i szakasza a fronthatár. Itt mindig front van. Idegrendszerünket folyamatosan cincálják a váltakozó hideg- és melegfrontok. Megszokhatatlan.
Akinek kétségei vannak ezzel kapcsolatban, hadd ajánljam figyelmébe a három műszakban dolgozók életritmusát, amely valójában nincs is, mert nem tud kialakulni (éjszakás, délutáni, reggeli műszak). Mire ráállna az éjszakás ritmusra, már a délutánit kellene megszoknia, mire ráállna a délutánira, már a délelőttire kellene ráállnia… stb.
És még néhány apróság: A klímaváltozás kapcsán felerősödtek a frontjelenségek. Ma még jobban igénybe veszik tűrőképességünket a frontok, mint korábban. Másfelől azt hallom, hogy „Nyugaton milyen jó hozzánk képest”. Megkockáztatom, hogy ha Nyugaton közel 300 frontváltás következne be évenként, ott se lenne jó. Fordítva, ha a klímaváltozás úgy hozza, meglehet, hogy egykor majd itt lesz frontmentes az év és másutt frontokkal teli. Akkor majd itt lesz jó, és nem másutt.
Mit tehetünk hát most?
Többfélét.
Olvassunk humoros írásokat, és saját humorunk el ne hagyjon. Vágjunk jópofát mindenhez! Nevessünk sokat! Simogassuk meg embertársainkat, akinek az idegességtől feláll a szőrük a hátukon. Öltözzünk vidám színösszeállítású ruhákba – különösen borús időben, amikor nem ragyognak a természet színei. Ne panaszkodjunk, ne rágalmazzunk, ne pletykálkodjunk. Másokat jelenlétükben és a hátuk mögött is dicsérjük.
Keszthelyi püspöktől hallottam a következőt: Aki meg volt elégedve a zarándokház ellátásának a színvonalával, terjessze a lehető legszélesebb körben. Aki nem volt vele megelégedve, az súgja az én fülembe, de másnak ne terjessze.
Így van ez valahogy.
Várom a további pozitív ötleteket.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1814288573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.