Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.10.11. 10:12 emmausz

Lehalkítás

A decrescendo (elhalkítás) nem jön magától, azt meg kell csinálni - mondta Maklári L. egykor, mint már oly sokszor említettem. Nos, elkezdtük.
Elkezdtük a pianínóval, mely lehangoló módon lehangoltan állt, emiatt nem is használtuk. Gazdára talált.
Folytatódott könyvállományunk passzív részének a felszámolásával. Maradtak a kézikönyvek meg néhány libling író kötete.
A többit az eklézsia rendelkezésére bocsátottuk, de bőven jut a helyi könyvmegállóba is, néhány kötet parkolópályán a garázsban.
Lekerült egy ritkán bekapcsolt rádió.
Lapátra kerültek a videokazetták.  Mert a műfajnak csak múltja van, jövője nincs.
Kidobtuk a floppykat, mert már meghajtója sincs a számítógépünkben. Vélem, hogy fel sem ismerné a gép.
Gazdára talált egy könyv-sorozat, egy másik várólistán van.
Lehet, hogy megválunk a videó lejátszótól is. (Minek, nem nézünk meg semmit videón. Kiszorította funkciójából a you tube.)
Megszabadultunk szervizbe adással két PC-től. Nem sokat tudtak, azt is hibásan.
Nem öncélú ez az önkéntes kiüresítés. Szoknunk kell azt a gondolatot, hogy éppúgy pőrén vonulunk a másvilágba, mint amennyire pőrén jöttünk ebbe. Másrészt fiataloknak készítünk helyet; ha a szükség úgy kívánja, hozzánk költözhessenek átmeneti időre, ameddig elkészül nagyobb hajlékuk, vagy ameddig nem találnak megfelelő kész épületet.
Van, aki lottót vesz, többen imádkozunk. Nem könnyű ma megfelelő lakást-házat találni normális áron. Apropó: milyen a normális ár? Lakásunkat vettük 2,5 móért, ma 45–50 mó között tántorog az ára. Jó helyen álló panel épület. Ekkora az infláció 30 év alatt?
***
Találtam egy érdekes mondatot Deske blogjában.
„Kata megjött. Én egy hétig gennyesre dolgoztam magam, ő egy hétig Rómában, ilyenkor egy-két napig gyanús idegenként udvariaskodunk egymással.”
Mi lehet egy ilyen előfordulás hátterében?  Gondolom az, hogy mindkét félnek más valami volt fontos egy időszakban. Ez nem köt össze, inkább valóban eltávolítja a feleket.
***
Az előző mondatra mintegy felel Laci atya mára feltett gondolata: „Nem jó az embernek egyedül" – szüksége van Istenre is, mert a magány sebét egyedül Ő tudja begyógyítani bennünk!
Így van ez, és nincs másképp.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4514295365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.