Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Tiborné Kaposi: De jó hogy megtaláltad a versikét. Énekelve olvastam végig:))) (2019.03.03. 13:39) Csasztuskák tegnap és ma
 • emmausz: köszönöm a visszajelzést :) :) :) (2019.03.02. 05:08) Menjek vagy maradjak? – ez itt a kérdés
 • exbikfic: "Hiszen számítógépes hálózatban van az egész eü." - sajnos, bármennyire furcsa, nincs hálózatban. ... (2019.01.26. 10:27) Hajnali órán
 • emmausz: Köszönöm... legyenek. Persze, mindenki álmodik, még ha nem is emlékezik rá ébredés után. (2019.01.17. 06:04) ...mint egy rossz álom
 • emmausz: Kissé elmozdultak a megfejtendők, de azon belül ismétlődések vannak a magazin számain belül. Más l... (2018.11.15. 19:36) Kellő öniróniával...

Utolsó kommentek

 • Tiborné Kaposi: De jó hogy megtaláltad a versikét. Énekelve olvastam végig:))) (2019.03.03. 13:39) Csasztuskák tegnap és ma
 • emmausz: köszönöm a visszajelzést :) :) :) (2019.03.02. 05:08) Menjek vagy maradjak? – ez itt a kérdés
 • Tiborné Kaposi: Jót kacagtam a viccen, épp ideje volt idejönni, hogy ne múljon el a mai 24 órám egy jó kacagás nélkül. Tudtam, hogy itt mindig találhatok okot egy kis jókedvre-derülésre:))) (2019.03.01. 21:54) Menjek vagy maradjak? – ez itt a kérdés
 • exbikfic: "Hiszen számítógépes hálózatban van az egész eü." - sajnos, bármennyire furcsa, nincs hálózatban. Például a háziorvosi gép NINCS összekötve a tőlünk pár megállónyira lévő kórházzal, ahol levették a ... (2019.01.26. 10:27) Hajnali órán
 • emmausz: Köszönöm... legyenek. Persze, mindenki álmodik, még ha nem is emlékezik rá ébredés után. (2019.01.17. 06:04) ...mint egy rossz álom
 • Utolsó 20

2018.10.28. 05:41 emmausz

Idézetek és kommentek Laci atyától és W. Churchilltől

Laci atya: A misszió lényege: legyünk együtt azokkal, akikhez a küldetésünk szól. Legyünk közöttük és hallgassuk őket irgalmas szívvel. Így megértjük őket, ők is megértenek minket és a ránk bízott örömhírt!  Ezt nem véleményezem. Inkább elgondolkozom rajta.
W. Churchill mondásait viszont kommentálom:
 Egy jó beszédnek olyannak kell lennie, mint egy nő szoknyájának: elég hosszúnak ahhoz, hogy elfedje a tárgyat, de ahhoz elég rövidnek, hogy felkeltse az érdeklődést. Prohászka szerint: Állj ki bátran, beszélj röviden és hamar fogd be a szád.
A bátorságot joggal tartják az első számú emberi tulajdonságnak. Ez az, ami lehetővé teszi az összes többit. Csingacsguk: Az a fő, hogy ne féljen az ember.
A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval. Amikor a politikai véleményekhez való hozzászólásokat olvasom a neten, bennem is hasonló vélemény alakul ki.
Nincs semmi pezsdítőbb annál, mint mikor rálőnek az emberre, de nem találják el.
Olyasmi lehet ez, mint egy nyomasztó álomból a valóságba menekülni.
Értelmetlen azt mondani, hogy minden tőlem telhetőt megteszek. Azt kell tenned ugyanis, amit a helyzet megkövetel.
Én is ezt szoktam mondani: Nem kell mindent megtenni, csak a néhány szükségeset, de azt viszont meg kell tenni.
Rengeteg hazugság van a világon, és a legrosszabb benne az, hogy a fele igaz.
Jut eszembe: Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél.
A hazugság már félig megkerülte a világot, amikor az igazság még csak a nadrágját húzza.
A világ emberei okosabban járnak el saját ügyeikben. Lukács evangélista írta le Jézusnak e szavait: „e világ fiai a maguk nemében okosabbak, mint a világosság fiai” (Lk 16,8)   
Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek el fecsegni.
Nos, igen: sok beszédnek sok az alja.
Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam.
Háromféleképpen lehet hazudni: az igazság meghamisításával, eltagadásával, ill. statisztikával.
Mindig bölcs dolog előre nézni, de nehéz messzebbre látni, mint ameddig ellátunk.
Mindig is hangsúlyoztam: Nehéz dolog jövendölni, különösen a jövőt illetően.
Az USA mindig helyes módon cselekszik, miután minden más alternatívát kimerített már.
Azt gondolom, hogy itt téved Ch. Az USA az alternatívák kimerítését követően is téved olykor.
Miért vesztette el Hitler a háborút? Mert a papír (Victory két ujjat felmutatva) üti a papírt (karlendítést mutatva).
Jó meglátás és szellemes.
Abból élünk, amit kapunk, de az éltet minket, amit adunk.
Szent Pál óta tudjuk: Jobb adni, mint kapni.
A golfozás az a sport, ahol egy igen kicsi labdát egy még kisebb lyukba továbbítanak a célra tökéletesen alkalmatlan eszközzel.
Csia öcsém szerint is: Nincs hülyébb sport, mint a golf. Az ember elüti a labdát, majd egy fél óráig keresi. Mi ebben a pláne?
Egy politikusnak meg kell tudnia mondani, hogy mi fog történni holnap, a következő héten, hónapban vagy évben.  És később meg kell tudnia magyarázni, hogy ezek miért nem történtek meg.
Így van ez a fociban is. Győzelmet álmodnak a játékosok, aztán alig győzik megmagyarázni, hogy miért veszítettek.
Nincs olyan, hogy közvélemény. Csak közzé tett vélemény van.
A sajtó diktálja a közvéleményt, a pártok sugallatára. Így fordult elő az átkosban, hogy egy párttitkár átfutva a kezébe nyomott írásos véleményt, kifakadt: De elvtársak! Nem értek egyet a véleményemmel.

Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget, egy optimista minden nehézségben látja a lehetőséget. (Az egy félig telt, illetve félig üres pohár esete.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7214327801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.