Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.11.15. 05:53 emmausz

Kellő öniróniával...

Rövidtávú memória
Másodszor fordult elő velem, hogy egy idő elteltével újra megvettem a FülesBagoly korábbi számát. Magyarán a rejtvényfüzet azonos számának kétszer ugrottam neki megfelelő időtávolságot hagyva a rejtvényfejtések között.
Csaknem meglepő, hogy másodjára is hasonló nehézségeket okozott egy-egy megoldás. Azért meglepő, mert hiszen egyszer már eredményesen túljutottam a megfejtésen.
Először a nevek esnek ki – mondták környezetem idősebb tagjai. Ami természetesen igaz, csakhogy a folyamat nem áll meg a neveknél. Vagy ha akarom, minden tárgy, élőlény, fogalom néven neveztetett, de felejtjük őket, valahogyan kopik a szókincsünk. Különben hogyan fordulhat elő, hogy újra fejtörést okoz a két héttel korábban megfejtett feladvány megoldása. És miért van az, hogy körül kell írnunk olykor valamit, ha meg akarjuk értetni magunkat.
Kellő öniróniával elevenítem fel a demenciát érzékeltető 3 viccet.
1. Józsi bácsi meséli Pista bácsinak: - Újabban egyre több mindent elfelejtek.
Pista bácsi: - Ne is törődj vele! Képzeld, az orvosom teljesen kigyógyított memóriazavaromból.
Józsi bácsi: - Ez engem is érdekel. Hogy hívják az orvosodat?
Pista bácsi: - ÖÖÖ… Várjál csak! Hogy is hívják azt a virágot, tudod, amelyik tavasszal nyílik, lila a virága és jó illatú?
Józsi bácsi: - Ibolya?
Pista bácsi: - Igen ez az. 
Kiszól a konyhába a feleségének:
- Te Ibolya, hogy is hívják az orvosomat?
Hát így valahogyan.
2. Különben is a borivás három dologra alkalmas:
Memóriazavar ellen… a másik kettőt elfelejtettem.
3. - Nem azért mondom, öregem, de a memóriám még a régi - büszkélkedik Karcsi bácsi. - Ezt mindjárt le is kopogom. (Lekopogja, majd hozzáteszi:)
- Tessék, ki az?  

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2414373357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.11.15. 08:54:50

Tekintve, hogy a keresztrejtvények kérdései rengeteg azonosságot hordoznak, egyáltalán nem csodálkozom, hogy észre se vetted, hogy ugyanazt a lapszámot fejted. Én azért szoktam le a vonatozós időszakomban forgatott rejtvényújságokról, mert meguntam, hogy minden lapban mindig ugyanazokat a meghatározásokat látom. :)

emmausz 2018.11.15. 19:36:29

Kissé elmozdultak a megfejtendők, de azon belül ismétlődések vannak a magazin számain belül. Más lapok esetén meg kell tanulni amazok szókincsét, sőt észjárását is, ha boldogulni akarok. Mivel golyóstollal firkálok, ilyenkor különösen sok az átjavítás. Már művésze lettem annak, hogy egyik betűből hogyan készítsek egy egészen másfélét. ;)
süti beállítások módosítása