Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.12.26. 06:09 emmausz

Újra a cirkuszban

Nem gondoltam, hogy életemben még egyszer (másodszor) is cirkuszba megyek.
Először alig tini koromban mentem valamelyik tesómmal és anyámmal. Annak is az volt az oka, hogy az alattunk lakó V.-né (Isten nyugosztalja) egy időben a Fővárosi Nagycirkuszban dolgozott jegyszedőként. Egyszer megkeresett (sokszor megkeresett) minket azzal, hogy menjünk el a cirkuszba, mert hallatlanul jó a műsor. Hogy miképpen történhet ez meg velünk, elmondta, hogy hivatkozzunk a nevére és ingyen be fognak minket engedni. Bizonyságul átadott egy használt villamosjegyet, amelynek a hátára írta ceruzával: V.-né.
Mi tagadás, elég idétlennek éltük meg helyzetünket a tett színhelyén, ahova mindenki más szabályos jeggyel érkezett, csak mi az árva kilyukasztott és lejárt villamosjeggyel. A csoda mégis megtörtént, egy jótét lélek beengedett bennünket valahova a kakasülőre azzal, hogy ha valaki jönne mutogatván érvényes jegyét, akkor húzódjunk másik padra (mert akkoriban fapad járta háttámla nélkül. Olyan volt nagyjából, mint a mai sörpadok. Hasonló hülye érzésem mostanság a RailJet vonatokon van, amikor érvényes helyjegyünkkel csaknem minden alkalommal fel kell riasztanunk valakit, aki azt gondolja, hogy az adott helyre nem fog ülni senki.)
Visszatérve a cirkuszba, elfoglaltunk hát a helyünket, és láttunk ilyet, meg olyat, már nem igazán emlékszem rá, hogy milyet, és a környűlállások egy életre elvették a kedvemet attól, hogy valaha is meglátogassam a cirkuszt.
Mondanom se kell, hogy mostanság párnázott székeken ülve színvonalas telt házas nemzetközi műsort láttunk. Olyannyira telt ház volt, hogy a helyszínre érkező kínai család gyerekei sírva vették tudomásul, hogy legközelebb csak január sokadikára lehet jegyet kapni.
Még megjegyzem, hogy a Vidám Parkkal sem jártam jobban gyermekkoromban. Minden pajtás kapott az általános iskolában ingyen jegyet az egyik gyermeknap alkalmából. Azt hiszem, kétféle eszköznél álltunk sorba a kígyózó tömegben, majd hazamentünk azzal, hogy soha többé. És csakugyan.
Jóval később csak még egyszer kísértem oda még valakit, egy jószágra fel is ültünk, anélkül hogy vonzott volna a lehetőség.
Hogy milyen a gyerek? L. unokánknak a kutyás szám tetszett a legjobban, D. unokának pedig az a bohócos szám, amelyben az egyik szereplőnek a fejére tett fazékba tett spirituszt meggyújtották, s percekig égett. (D. kedvenc videósorozata: Sam, a tűzoltó, kedvenc játéka: a tűzoltóautó, kedvenc szerelése egy tűzoltóruha.)

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3714514710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása