Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Klári Bodó: @emmausz: máig jellemző a szegedi közéletre. el is jöttünk onnan idejekorán. :(( (2019.05.13. 18:58) Én még (b)írom
  • emmausz: Mikszáth nagy mesélő. Emlékszem erre az írására. (2019.05.13. 16:37) Én még (b)írom
  • emmausz: Mórának fizetésemelés helyett azt mondták, ez a szúette rozoga íróasztal volt Mikszáth asztala szerkesztőkorában. Az újabb újdondászoknak ő is ezzel a szöveggel adta át később. Köszönöm a Mikszáth-í... (2019.05.13. 16:24) Én még (b)írom
  • Klári Bodó: Elég jó írókat olvasol, az igaz. Hozzáteszek valakit, szintén a Szegedi Napló egykori munkatársa volt. Mikszáth Kálmán: Az első bánat taborozok.network.hu/blog/taborozok-eletkepek-hirei/mikszath-kal... (2019.05.13. 14:19) Én még (b)írom
  • exbikfic: Ez nagyon érdekes, köszönöm. Sose hallottam róla, de tényleg lehet az az oka, ahogy feltételezed. (2019.05.09. 10:23) Lehetne az iskolákban Móra-óra
  • Utolsó 20

2018.12.28. 10:16 emmausz

A szmájli helyett J jelenik meg a közzétett blogomban

Összeköltözésünk utolsó etapja, amikor egy teherautó és a rokoni segítség befejezi, amit elkezdtünk. A hiányzó bútoroknak felszabadítva a helye. Várjuk a „vártámadást”*, s mire ledől a harmadik torony, befejeződik az átcuccolás.
***
Terveim vannak magammal, mint mindig. Amikor sovány vagyok, akkor az jut eszembe, hogy enni jó. Aztán elég gyorsan sikerül kivetkőznöm korábbi formámból, és egyre gyakrabban foglalkoztat az a gondolat, hogy érdemes lesoványodni, mert nem férek be az ajtón, és nem férek bele a ruháimba se, különben se kerül semmibe a fogyás, mert semmit se kell tenni, még enni se. Ha aztán sikerül az akció, a folyamat elölről kezdődik.
***     
Fura lett a világom. Ha aludnom kellene, kidob az ágy, ha ébren vagyok, nemritkán aludni vágyom. Ilyenkor agyilag zokni leszek, és nem érdekel az éppen olvasott könyv, nem érdekel a fotózás és a rejtvényfejtés se. Kész szerencse, hogy nagy mozgásigényű fiúunokáim itt vannak. Ők lekötik figyelmemet, örömmel veszik, ha kimozdulunk a lakásból a szabad levegőre, pl. a játszótérre.
***
Ma esik az eső. Beszorultak, beszorultunk a lakásba. Itt próbálnak meg rabló-pandúrt játszani, s rohangálnak az egyelőre szabad terepen, s ha kell, önként börtönbe vonulnak várva a szabadulást.
***
Ma kora tavaszi idő van.   
Régi hentestermékeket tettünk ki az erkélyre madáretetés céljából. Egy tolvaj szarka felfedezte a forrást, és nevéhez híven elvitte a jó maroknyi mennyiséget.
Vegyünk a hentesnél újabb adagot? Még betöri az ablakunkat, ha nem kap többé kaját.
Ez ugye csak vicc volt, és szívesen jelezném egy szmájlival, de a FB átrendezi a jelet J betűvé.  
* A vártámadás egy mostanában folyó tévéjátékra utal.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3114518570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.