Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Klári Bodó: @emmausz: máig jellemző a szegedi közéletre. el is jöttünk onnan idejekorán. :(( (2019.05.13. 18:58) Én még (b)írom
  • emmausz: Mikszáth nagy mesélő. Emlékszem erre az írására. (2019.05.13. 16:37) Én még (b)írom
  • emmausz: Mórának fizetésemelés helyett azt mondták, ez a szúette rozoga íróasztal volt Mikszáth asztala szerkesztőkorában. Az újabb újdondászoknak ő is ezzel a szöveggel adta át később. Köszönöm a Mikszáth-í... (2019.05.13. 16:24) Én még (b)írom
  • Klári Bodó: Elég jó írókat olvasol, az igaz. Hozzáteszek valakit, szintén a Szegedi Napló egykori munkatársa volt. Mikszáth Kálmán: Az első bánat taborozok.network.hu/blog/taborozok-eletkepek-hirei/mikszath-kal... (2019.05.13. 14:19) Én még (b)írom
  • exbikfic: Ez nagyon érdekes, köszönöm. Sose hallottam róla, de tényleg lehet az az oka, ahogy feltételezed. (2019.05.09. 10:23) Lehetne az iskolákban Móra-óra
  • Utolsó 20

2019.01.07. 06:21 emmausz

Csak így tovább

Ma hajnalban ráálltam a mérlegre és boldoggá tett, hogy a felszedett kilókból néhány nap alatt négy lement. „Csak így tovább, csak így tovább” – mondom Francois doktorijának a bírálójával. Magamat is meglepett, hogy mennyire jó hatással volt pszichémre ez az eredményes méredzkedés. fel vagyok dobva és próbálom következetesen végigvinni a versenysúlyom kialakításához szükséges tenni- (enni)valókat. Megpróbálom kerülni a térfogatnövelőket és a lisztjavítókat. Próbálok NORMÁLIS lenni.
Láttam FB-on a budai karmelita kolostort, amely most min.elnöki munkahellyé lett. Eszembe jut az Antall Józsefet kárpálók kórusa: minek akar ez a felújításra váró Sándor-palotában pöffeszkedni. Antall soha nem pöffeszkedett benne. Most hasonló szirénhangok vijjognak: Minek akar OV a Várban pöffeszkedni? Pedig a kérdést így is fel lehetne tenni: Kinek épül ez a ház? A mindenkori min.elnök munkahelye lesz. Ha változna a politikai helyzet, az ellenzék valamelyike pöffeszkedhetne benne, majd a ki tudja milyen beállítottságú min. elnök a beláthatatlan jövőben.
A ház szép lett, a ház puritán lett, a ház stílusos lett, és minimal art szerinti. Meglepetés a sarkán lévő fülkében álló Szent Mihály arkangyalt ábrázoló bronzszobor, Markolt György szobrász alkotása.  
Emékszem a szlogenre: Merjünk kicsik lenni. Emlékszem arra is, hogy azt megelőzően az álmodó magyarok kiállítás azt példázta, hogy merjünk nagyok lenni, merjünk nagyot álmodni.
Az olvasóra bízom, hogy melyik álláspontnak van életszaga.
***
Most inkább egy Varga Laci atya által formulázott gondolattal zárok: „Hihetetlen, de a Szeretetet nem lehet kiérdemelni, csak befogadni. Ingyen van! Amikor ezt elhiszed, szűnik a félelem és betölt a hála!”     
Ez a maxima alighanem nagyon fontos valóságelemre hívja fel a figyelmet.
Érdemes elgondolkozni rajta.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7814543344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.