Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.01.09. 11:11 emmausz

Lehetne különbül is

Tévéhír, hogy félholtra verték az AFD brémai tartomány vezetőjét. Elgondolkodtam, ha nem demokraták verték volna, talán agyon is verik. Itt abba is hagyhatnám a gondolatot, de muszáj folytatnom.
Lépten-nyomon belebotlok abba, hogy a nemzeti és a nemzetközi eseményeket egyaránt befolyásolja, sőt megvezeti az, hogy választás előtt áll-e egy ország. A pártok jó színben kívánnak feltűnni, és ennek alárendelik a politikai mozgásokat: kerül, amibe kerül. Ez nagyon nincs jól így. Érdemes volna elgondolkozni azon, hogy mit kellene lépni, hogy megváltozzon ez a – kimondom, mert az –, ŐRÜLT gyakorlat.
Még gyermek voltam, amikor HF hasonló szituációt említett: Az adott tábornoknak makacs hasmenése van. Reggel riadót rendel el, és a hadosztály minden tagját arra kényszeríti, hogy rohanjon fel a hegyre, támadja meg az ott nem lévő ellenséget, és rohanva érkezzen vissza.
X ország választás előtt áll. Ezért lelkiismeretfurdalás nélkül olyan lépésekre vetemedik, amely más nemzeteket akár meg is nyomoríthat. Talán rá se jön az illető térség, hogy minek köszönheti nyomorát.
Hogy mit kellene lépni? Kellő önmérsékletet kell(ene) kikényszeríteni a választásokon indulók körében, hogy ne fordulhassanak elő ilyen már-már mindennapos esetek.
A pártok helyett egy-egy adott ország jóléte iránt elkötelezett, egyébként humánus értékrendet felmutató hiteles emberek kezébe kellene adni a kormánypálcát.
Ám nehéz kiszűrni őket a handabandázók közül. Továbbá az sem könnyíti meg a dolgot, hogy a hatalom és a könnyű meggazdagodás (lehetőség a korrupcióra) hallatlanul erős kísértést jelent minden induló számára. Nem volna szabad, hogy pozíció megszerzésért valaki lemenjen kutyába.   
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4614550914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása