Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.01.24. 11:17 emmausz

Ami foglalkoztat

Nemeskéri Kiss Margit könyvében találtam ezt az anekdotát. „Nagyapám rokona volt Almásy Manó, aki nagyon szerette a szép dolgokat, bújta az antikváriumokat, de fogához verte a garast. Egyszer nagyon megszeretett egy szép és bájos fiatal nőt ábrázoló festményt. Hetekig alkudott rá, és egy szép napon, amikor odament, hallja, hogy egy dúsgazdag bankár megvette.
Akkor járt Pesten egy nemzetközi jótékony egylet bizottsága, melynek elnökségében benne volt a bankár, Manó bácsi és nagyapám. A bankár estélyt adott és erre az elnökségnek is kénytelen kelletlen el kellett mennie. A bankár a vendégeit büszkén vezette végig fényűző lakásán kincseit mutogatva. Egyszer csak megáll ama bizonyos női arckép előtt, és rámutat. »Ez a nagyanyám!« Mire Manó bácsi a fejét kicsit oldalt hajtva mondja: »Igen, igen, ezt jól ismerem, pár nappal ezelőtt majdnem az én nagyanyám lett – de túl drága  volt!«”
***
Még mindig irritál a kötőhártya-gyulladásom, amiből a kapott cseppek jóvoltából lábadozom. Nem győzök pislogni, hogy élesen lássak pl. egy szöveget. Tegnapelőtt én olvastam a misén a szentleckét. Viszonylag jól ismerem a Bibliát, és ez néha nagyon jól jön. Leírva ez volt: „Lelkünk biztos és szilárd horgonya ez a remény”. Homályosan úgy látom, hogy burgonya szó áll a szövegben. De hát nem hiszek a szememnek, és – nagyon helyesen – a horgonya szót használom.
***
Nyelvelek:

Keveri - helyes,
keverje - nem helyes.
kavari - nem helyes,
kavarja - helyes.
Így tanulj meg magyarul.
***
Esti misén
Hallom: íme Krisztus teste,
veszem ekkor Krisztust este
.

***
Egyszer ez jutott eszembe. Így ingázik András Imre jezsuita szociológus Budapest és Bécs között:
Hétfő reggel autójának az ajtaját bécsuki,
Volánhoz ül András Imre, úti célja Bécs UKI.
(Munkahelye volt odakint az UKI.)


 
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5714585808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása