Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • emmausz: Köszönöm. Remélem. (2019.09.18. 14:13) Kontrollon
  • Tiborné Kaposi: A google maps-szal körbejártam a János Kórház területét. Patinás épületek. Kívánom, hogy minél ritkábban kelljen látogatnod, lehetőleg félévente se! (2019.09.18. 11:48) Kontrollon
  • emmausz: Jogos. Kiegészítem a posztot. (2019.08.20. 14:35) „Miért mindig a rosszat?”
  • exbikfic: Azért szerintem a gyászos öltözet és a hétköznapi viselet közt még van néhány fokozat, és az ünnepi(bb) viselet sem azonos a gyászos öltözettel. Persze ne sírjunk és búsongjunk egy ünnepnapon, ezzel... (2019.08.20. 12:35) „Miért mindig a rosszat?”
  • emmausz: Nem tudtam. Kedves vagy, köszönöm. Megnézem. (2019.08.02. 19:26) Egy perc bürokrácia
  • Utolsó 20

2019.02.05. 19:56 emmausz

Humor tegnap és ma

Humor tegnap 
Móra tárcáit olvasom, amelyeket a Szegedi Naplóban helyezett el. Írásai humorosak, olykor vitriolosak is. Idézek két cikkéből: „Az Isten áldja meg a hivatalos lapot, hogy végre közölte a koronázási kitüntetéseket…. Többen beleőrültek a kétségbe, hogy hátha Boda Dezsőből mégse lesz báró, és Schönborn-Buchheim Frigyes Károly Ágoston grófné, Szül. Dentice-Frasso hercegő nem kapja meg az Erzsébet-rendet…
Balogh Dezső, Bárczy István és Boda Dezső „teljes elismerésben” részesültek, de nem lettek se grófok, se bárók… Úgy képzeljük, hogy mikor vérpróbát vettek a kitüntetettekből, az övékét nem találták elég kéknek, hanem egész közönséges polgárpirosnak… Ha dögrováson volnánk, nem mulatnánk magunkat e kedves és finom gyerekjátékokkal, amelyek mindig a nagyszerű őskort juttatják eszünkbe, amikor csak az fűzhetett rézkarikát az orrába, akinek ez különös érdemeinél fogva megengedtetett… ordókból a magunk formájú millióknak is jut ebben azt országban... Avagy nincs-e meg nekünk is mindnyájunknak a keresztünk, …amelyet persze nem a mellünkre, hanem a hátunkra rak a hivatalos lap.” (Mindenféle keresztek Sz. N. 1917. január 20.)
„…Tömérdek fölfedezést köszönhetünk a háborúnak…Az iskoláinkban egész 1914 nyaráig azt tanították, hogy a krumpli csak megtömi a gyomrot, de egyáltalában nem táplál. Példának egyenesen az ír parasztot hozták fel: Azt nézzétek meg, fiúk – innen Magyarországról –, hogy zörög minden csontja! Az mind a sok krumplievéstől van. Hanem szeretném látni azt a hazafiatlan professzort, aki most mer ilyesmit tanítani. Hát van a krumplinál különb táplálék a világon? …Nézzétek meg az ír parasztot, az háromszáz év óta azon él, és tisztán ennek köszönheti, hogy az a gonosz Anglia még ma sem bírt vele. Ám… nem kívánatos, hogy a tudomány a gyaluforgácsról és a tetőmoháról is kimutassa, micsoda tápértékek rejtőznek benne, amiket az emberiség eddig nem méltányolt…” etc. etc. (Tavaszi zöldség, Szt.N. 1917. márc 4.) 
...és ma (KF a FB-on terjeszt)i:
TÁBLA AZ ALASZKAI NEMZETI PARK BEJÁRATÁNÁL:  
„Minden látogatónak, kötelező kis csengettyűket magával hordani, hogy a medvéket elijessze. Ezenkívül ajánlatos a medveürüléket megfigyelni, mivel ez jelzi, jár-e grizzly a környéken. A grizzly-ürüléket könnyű megkülönböztetni a többitől, mert kis csengettyűk vannak benne.”  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1914610096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.