Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.02.06. 06:43 emmausz

Szinte minden rosszban van valami jó

Újabban megsokasodtak őrült álmaim. Okát nem tudom, csak tapasztalom. Íme, a korahajnali: Nálunk találkozik a csoportunk, a Nomádok. Elég szép számban összejönnek. Ülnek és várják, hogy történjék valami. Remélem, beszélgetnek egymással, mert nem készültünk a találkozásra előzőleg. A konyhában próbálunk összeszedni ehető kajákat. Kenyeret vágunk, kenjük őket, hagymát pucolunk és így tovább, és így tovább. Kissé feszült a hangulatunk, mert esküövőre is hivatalosak vagyunk, volnánk, unokahúgunk lagzija lesz, nem kötelező a részvétel, de hát mégis. Nincs idő a megyünk vagy nem megyünk kérdésén törni a fejünket, mert lassan sötétedni kezd. Kapcsolom a villanyt, nem működik. Nem baj, felhúzom a redőnyt, de ettől se lesz világosabb. (Mondom, hogy sötétedik.) Próbálgatom a kapcsolót, de semmi. Összenyitok két szobát, de az ottani csillár sem működik, viszont a fali vezeték kezd szikrázni. Ennek a fele sem tréfa. Még szerencse, hogy ott van nálunk (hogy hogy került hozzánk, a csuda tudja) a D. nevű fiatalember, aki telefonon felveszi a kapcsolatot anyjával (aki valójában már régen meghalt), és tolmácsolja, hogy ő tud nekünk féláron 750 ft helyett 375 ft-ért új kapcsolót szerezni.
Nos, ennyi elég.
Felkeltem, felkapcsoltam a konyhában a legkevésbé zavaró villanyt, a szagelszívó alattit. Működött. Vizet öntöttem a gyorsforralóba.  Működött. Megittam egy bögre kávét, majd bekapcsoltam a számítógépet. Lám, az is működött, különben nem tudnám prezentálni ezt az írást.
Minden rosszban van valami jó. Hát nem? A rossz álmokat ott lehet hagyni, és az ébrenlét kontrasztosan örömmel tölt el. Nincs itt semmi baj. Mármint a bajokat leszámítva.  Mert lehet, hogy földi életünk nem tökéletes, de az se számít. Hihető ígéretünk van a halál utáni boldog életre. Egy tüdőrákos öregasszony szavai tudatosulnak bennem (már évtizedekkel ezelőtt meghalt), aki a halállal szembeszállva megírta: Odaát van a legtöbb barátom, barátnőm, az egész korosztályom: Mit keresek még itt a földön egymagam?   
És egy tegnap látott kép is erre erősít rá. Egy állatkát mutatott a vedlést követő percben. Mit számít már neki életének éppen levetett régi kerete? Semmit. Örül a vadonatújnak.    
Mi is így vagyunk az élettel, amelyen átsuhanunk. Van folytatás. Örömünk, reményünk alapos. Jó, ha örömben élünk, tudomásul véve, hogy ez kegyelmi állapot, de ettől még valós.
A Teremtő öléből körbenézve minden rendben van, minden elfogadható, minden a szép jövő felé mutat.
PS.: Nem beszéltünk össze Laci atyával, aki mára ezt a három mondatot tette fel: Elindultál már a vélt szabadság adta szolgaságokból az atyai házba? Ott, a mennyei Atyánál a feltétel nélküli szeretet öröme és az igazi szabadság vár rád! Élj vele! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8414610546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása