Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.02.13. 07:33 emmausz

Környűlállások

Keltem 3- órakor. Aztán visszafeküdtem. Mondják, hogy az idős ember kevesebbet alszik. Hozzáteszem, hogy kivált, ha férfi. Ha a szükség úgy hozza, ki kell menni... az ágyból. Négykor aztán tényleg felkeltem, meginni egy élesztő kávét. Nem unatkoztam igazán. Kezembe fogtam a kisrádiót, mert este illetlenül megtagadta a műsorvételt. Rá kellett csatlakoztatnom a töltőre. Hajnalban a távirányítós autó is rám villogott. Így figyelmeztetett, hogy este elfelejtették a gyerekek kikapcsolni. Az autót ki, a számítógépet viszont bekapcsoltam.
Itt aztán jöttek a hírek és a vélemények.
Hírek. Elhunyt a tegnapi nap folyamán az a barátom, akivel először a parlamentben futottam össze,  s akivel utoljára a Kútvölgyiben. Én befeküdtem, ő hazament. Tegnap tényleg „hazament” az örök hazába. Isten nyugosztalja őt! Első találkozásunk alkalmával még nem tudtam, hogy utóbb feleségével kollégák leszünk.
Kicsi ez az ország.
A hírt megkaptam egykori közös főnökünktől is, aki közel az 50. könyvét adja ki. Címlapfotót keres a megajánlott monstrancia helyett: egy havas tájképet, harangtoronnyal és egy távoli templommal. Ilyen fotóm persze nincs.
Elgondolkoztam azon, hogy hogy is volna?
Száztíz kilómmal ki mernék-e merészkedni félcipőben a hóba, hogy fotózzak?
Nem mernék, ha csak nem kergetnének.
Van egy néhány haranglábról képem, de nincs a távolban templom, és nincs hó a tornyon – közbülső táj sincs.
Olyan fotósra volna szüksége, aki kirándul a hóba, s kedvére készít hangulatképeket téli tájakról.
K. üdvözöl Hawaiiból, ahol 13 óra múlva lesz hajnal. Ott töltik szabadságukat a téli  Massachusetts-et hátrahagyva.  
Megtudom még, hogy az MTA átstrukturálása is természetesen politikai aktus, ahol a gaz Fidesz ki akarja túrni a vele packázókat az akadémiáról.
Jaj, neked, szegény Magyarország, jaj, neked, szegény Európa! Jaj neked, szegény világ. Merthogy egy X.-edik anyag felveti a túlnépesedés rémét, aminek a megoldására nincs békés út.
Pedig volna: az egymással való osztozkodás. Ám, mintha inkább nyílna az olló a gazdagodók és a szegények között.
Vigasztalásomra szolgálnak a hajnal fényei. Azonnal ez jutott eszembe:…és Isten látta, hogy ez jó!         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3314624390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása