Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.02.25. 11:06 emmausz

Csatornák

Az utolsó napok egyik alapvető felismerése annak a nyomán született, hogy befuccsolt a tévénk, újra kellett programozni a csatornákat. Pozitív hozadékaként kiderült, hogy kb. kétszer annyi csatorna megy a DIGI-n, mint amennyire eddig hangolva volt a készülék. Ez durván szűk 160 adó. Ami nincs, a francia TV5. Viszont a létezők zöme magyar szinkronnal megy. Érdekes, hogy a legtöbb budapesti kerület sugároz, viszont egyelőre nem tudtam beazonosítani az óbudait, pedig mintha megindult volna az is. Amit viszont újdonságként találtam a sok link adó mellett egy nagyon vegyes tartalmakat hordozó csatorna: a katolikus Apostol adásai. Az unalmas adások mellett nagyon mély gondolatokat hordozó műsorok is adódnak.
Itt találkoztam az azóta meghalt pap, Futó Károly szereplésével,
láttam Szent Pio atyát élő műsorban,
hosszas páros interjút a Szily házaspárral, akiket személyesen ismertem (az acapella-éneklés barátai).
Értékes gondolatokat osztott meg a nézőkkel Bagdy Emőke a korunk házas problémáiról, de említhetem Papp Miklós görögkatolikus lelkész nagyon mai megfogalmazású előadását, aki a házasokhoz és az egyedül élőkhöz egyaránt szólt két pszichológusnővel közösen. Jegyzetelni lett volna érdemes azokat a gondolatokat, amelyek életvezetési kulcsmondatokként hangzottak el.
Még megjegyzem, hogy a Schönstattról is hallottunk, amely mozgalom nagyon családbarát, és nagyon élhető nevelési programot képvisel.
Mivel még csak két napja fedeztem fel a csatornát, sokkal többet nem tudok megosztani a műsoraikról, mindenesetre érdeklődéssel várom a folytatást.
Persze azért is áll közel hozzám ez a tévéadó, mert kiket sorol, azokat zömmel ismerem. Esterházy János, Mindszenty József, Gorove házaspár, Kentenich páter, és még sorolhatnám.
Csupa jó ember.          

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2014653183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása