Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.02.28. 09:31 emmausz

Szekcióülés

Tegnap szekcióülést tartottunk. Plenárisról szó nem lehetett, mert két húgunknak nem volt alkalmas az időpont. Maradtunk négyen, akik összedugtuk a fejünket, és minden unokáról, unokatestvérről elmondtuk, ami hír vert felőlük. Ez az a csevegési mód, ami tetszik nekem, és amit alig tudok másokkal megértetni. Meggyőződésem ugyanis, hogy egy kiscsoportnak nem kell előre meghatározott témákat feldobni. Elég, ha egymásra figyelnek a résztvevők. A közös érdeklődés nyomán kialakulnak azok a gondolati csomók, amelyeket megragadva jöhetnek a hozzászólások, esetleges új felvetések.  
Jó három órát beszélgettünk ebben a kötetlenségben, aztán felpattantunk és hazafelé vettük az irányt. Háromórás együttlétünk meglepetése számomra az volt, hogy közben végig nem került elő egyetlen mobil sem, senki nem volt kíváncsi rá, hogy milyen érdekes képek kerültek fel a FB-ra.
Beszélgettünk. 
Szó esett rejtvényfejtési módokról, különféle nehézségű rejtvényekről, a rejtvények standardjairól, és arról, hogy némelyik rejtvény akkora időigényű, hogy már nem éri meg vele foglalkozni. (Korunknál fogva szó esett természetesen gyógyszerekről, kockázatokról és mellékhatásokról is.)
Egy másik érdekessége a találkozásnak, hogy I.-nek hamarosan elközeleg a névnapja. Vittem hát neki egy tábla csokit és egy rejtvényfüzetet. Meglepetéssel mégis ő szolgált, mert meggratulálta blogomat, amelyben a posztok száma elérte az 5000-et. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ez valakit is izgat, nem is azért írtam róla. Csak éppen a számláló kijelezte, hogy éppen kerek 5000-nél tartok. Ennyi.
Azért jól esett ez a váratlan gesztus.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3114659283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása