Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.03.04. 10:34 emmausz

Kapcsolódások

Karinthyt és másokat is foglalkoztatta az, hogy négy-öt jól célzott emberi kapcsolódás elvezet a világ bármely másik emberéhez.
- Most, hogy a Bagdy Emőkével készült interjút olvasom, beszél Hernádi Gyuláról és Lux Elviráról, akiket együtt rúgtak ki az egyetemről, de beszél Kondor Béláról is, a „lázban égő, nyughatatlan, szüntelenül tevékeny művészről, [aki] amikor nem festett és rajzolt, akkor zenélt vagy verset írt. Munka- és alkoholmámorban égett, erősen dohányzott, rendszertelenül táplálkozott.” Rövid életet élt, hiszen élete gyertyáját mindkét végén meggyújtotta. Nos, ez a Kondor Béla jó ismerőse volt a szintén színvonalasan rajzoló Czakó Lacinak, aki viszont húga révén bátyám sógora lett. Legalább 60 éve Ausztráliában él. Ilyen kicsi a világ.
- Elmegyek a 2008-as kiadású Larousse mellett.  2007 nyarán vettük a francia Sens-ban. Átlátszó celofánszerű műanyagba van csomagolva. Azonnal kapcsolok. A celofánban egy virágcsokor rejlett. A celofánt kidobták, én meg hazahoztam és belepakoltam a szépséges Larousse-t. A csokrot pedig egy jezsuita kapta születésnapjára. Az erdélyi származású jezsuita Bécsben dolgozott, de gyakorta hazalátogatott Bp.-re. Munkakapcsolatba is kerültünk, amikor egy kötet lektorálását kérte tőlem. Utóbb rákos lett, a kemótól kihullt a haja.
Egy alkalommal immár kopaszon koncelebrált a többi páterrel. Fizimiskája annyira elváltozott attól, hogy a hajzata hiányzott, hogy bizony nem ismertem fel a „vendég papot” – mindaddig, amíg meg nem szólalt. A hang András Imréé – visszhangzott bennem az ószövetségből ismert kifejezés.
Ő volt az, Isten nyugosztalja, merthogy betegsége halálosnak bizonyult.
Emlékek, emlékek és emlékek. Szépek, egyedülállók és feledésbe hullók.
***
Ajánlás: BE többek között írt egy könyvet Családi szocializáció és személyiségzavarok címmel, amely tucatnyi kiadást ért el. Újabban pedig figyelme arra fordult, hogy a különféle életkorokban mit kell tenni és mit nem, ha hosszan szeretnénk élni.  Megjegyzem, ha általánosan használható és általánosan megvalósítható programja van, akkor reszkessenek a gyógyszergyárak. Hatalmas segítség lehet a kiegyensúlyozott és hosszas élet megvalósításához.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5114667123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása