Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.04.26. 07:07 emmausz

Oremus

Jaj azoknak, akik a rosszat jónak mondják, és a jót rossznak. Akik a sötétséget világosságnak teszik meg, s a világosságot sötétségnek, ami keserű, azt édesnek, az édeset meg keserűnek.” (Iz 5,20) Nem tudom, hogy Szathmári Sándor olvasta-e az Ószövetséget, s feltűnt-e vajon neki Izajás fenti kitétele? Mindenesetre a Kazohinia c. kötete második részében a behinek beszédstílusa kaotikus. Az elsőt hátsónak mondják, s idő elteltével középsőnek. Aki túl gyorsan váltja az értelmezést, az könnyen pórul járhat, de aki túl későn, az is az életével szórakozik.
Nemkülönben ismernie kellett Orwellnek, mert vagy Izajástól veszi az „újbeszél” stílusát, vagy a prófétához hasonlóan karizmatikus zseni volt. Mert a Szeretet minisztériuma intézményesített kínzókamrák sorozata volt, ahol a vastag falak árnyékolása mögött az őrületbe kergették azt, aki nem akarta felvenni a politikai hazugságokra épített szófordulatokat és nyelvhasználatot.
Most meg itt a politikailag korrekt beszéd. Egyszer már kifejtettem, hogy gimnazista koromban kaptuk a feladványt: Mi a geller abban a kifejezésben, hogy hatóságilag tilos. A megoldás: Hatóságilag tilos, egyébként pedig szabad. Korunkban megvalósuló analógiája: ami politikailag korrekt, lehet hogy egyébként nem az. Persze politikailag se korrekt, csak a mainstream állítja, és kiközösítéssel jár mást gondolni, kivált pedig mást hangoztatni.
A PC-re szakosodottak számára megismétlem Izajás idézett két mondatát. Nehogy elkerülje figyelmüket a próféta jaj-mondása. Tehát „Jaj azoknak, akik a rosszat jónak mondják, és a jót rossznak. Akik a sötétséget világosságnak teszik meg, s a világosságot sötétségnek, ami keserű, azt édesnek, az édeset meg keserűnek.” (Iz 5,20) Hogy stílusos legyek: Akinek füle van hallja meg!
Magam azt remélem, hogy a Nyugaton élő polgárok, ha Szathmárit nem is, de olvasták Orwell könyvét, az 1984-et.

Döntsék el magukban, hogy meg vannak-e vezetve, vagy sem.
Fontos lenne tisztán látni. 
Csak megemlítem, hogy a mainstream felől nézve azt kapjuk, hogy mi vagyunk megvezetve.
Oremus.
***
Fából vaskarikák:
Vasbetontalpfa
Műanyag vállfa
műanyag üveg
szemüveg, ami  ma már leginkább szemműanyag
és a legújabb: csirkemell-sonka.
Talán összecsúszott kétféle testrész? 
NOOORMÁÁÁLIS?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2214786824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása