Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.05.19. 08:00 emmausz

Diózás

Van nekem egy szótáram, amely végződésüktől kiindulva rendezi a szavakat abc-sorba (szóvégmutató szótár). Ha azt mondom neki, keressük meg a -ció-ra végződő szavakat, nagy tömegben prezentálja őket a vakációtól a porcióig, a mutációtól a rezonációig. De a múltkor arra gondoltam, hogy milyen érdekes sorozatot ad a dióra végződő csokor.
Hát egy fenét.
Az alapszón kívül csak néhány név szerepelt, pl. kókuszdió, borjúdió, hikoridió, de aztán üres a szótár. Csupán két szót, a rádiót és a stúdiót találtam benne. Pedig a nóta is azt mondja:
Minden tűbe fűznek,
minden tűbe fűznek,
csak a tetűbe nem fűznek,
minden állat guszta,
minden állat guszta,
csak a languszta nem guszta.
Ugyanígy
Minden dió dí-ó,
minden dió dí-ó,
csak a stúdió nem dió,
s minden dió dí-ó,
minden dió dí-ó,
csak a rádió nem dí-ó.
És nincs tovább.
Nem lehet, mert a végére értünk a lehetőségeknek, hiába is diózok rajta.
***
Tegnap a gyerekek a Budai-hg.-ben tettek meg egy 20 km-es etapot az országos kéktúrából. Felmentek a Hármashatár-hegyre is. Integettek a gömbkilátóból, mert látszik óbudai házunk. Hej, ha én is közöttük lehetnék… de ahhoz le kellene soványodnom rendesen. Addig a korábban készült fotóimat nézegethetem, amelyeket egykor készítettem odamenet meg lefelejövet.
***
Még egy hét az EU-választásokig. Már nagyon várom. Nem gondoltam volna, hogy ennyire elegem van a nagypolitikai huzavonából. Pedig ez az igazság. Elég kiábrándító.
Azért voksolni fogunk.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr414834712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása