Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.06.30. 06:12 emmausz

Szórakozunk?

Valaha a Ludas Matyi minden héten megírta a Le a bürokrácia rovatban, hogy még mindig nem javították ki az Astoria INTERNACIONÁL ostoba reklámfeliratot valami értelmesebbre.  No, aztán írhatta.
Így vagyok én a FülesBagoly olasz módra rejtvényújsággal. Korábbi dohogásaim ellenére továbbra is tele van hibával. Sőt rosszabbodik a helyzet. Erősödő gyanúm, hogy a rejtvényszerkesztést gép végzi. Miért?
Ha egy rejtvénykérdésre – óriás, hatalmas – a korábbi szám bakijának megfelelően másodszor is az jön ki megfejtésképpen, hogy EMEBERFELETTI (sic!), az vagy elmeháborodottságra utal, vagy arra, hogy a tévedést nem vették ki a számítógép programjából. Ilyen körülmények között a megfejtések során számolni kell az abesszin makaó szabályával, miszerint következetesen vagy következetlenül változik játék közben a szabály.   
Egy poénjukat is hozom, mert a vicc nevetséges bakit tartalmaz.
Így szól:
Béla megkérdi Dezsőt:
- Te Béla (sic!) [tehát nem Dezső?], mi az a tőzsde?
- Nem könnyű elmagyarázni, hogy te is megértsd, de megpróbálom.
Tegyük fel, hogy veszl (sic!) egy tyúkot, ami aztán tojást tojik. Aztán a tojásból kikel a csib (sic!), a csibéből tyúk lesz, az megint tojást tojik, abból tyúk lesz, ami megint tojik. És egyzser (sic!) csak jön az árvíz és mindentyúkot (sic!) elvisz! És akkor azt mondod „A csudába! Kacsát kellet (sic!) volna venni!” Hát ez a tőzsde.   
Ez a 21. sz.-ban világbajnok. Ennyi hibával simán bekerülhetne a Guinnessbe.
***
És még egy favicc:
A rendőr bejut a vetélkedőbe. Hogy ne égessék a rendőröket, megmondják nek (sic!), hogy pingvin lesz a megfejtés, de megkérik, előbb kérdezzen párat, ne legyen feltűnő a dolog. Bemegy a rendőr és megkérdi:
- Leülhetek?
- Igen.
- Rágyújthatok?
- Sajnos, itt nem.
- Akkor pingvin.
***
Zárásképpen egy találós kérdés.
Mariska néni megy a vásárba, szembejön vele három paraszt három tarisznyával, mindegyik tarisznyában három macska gyomrában egy-egy egér Hányan mennek a vásárba?
- Szabad a gazda?
- Szabad.
- Csak Mariska néni, mert a többiek szembejöttek vele.
(Itt csak az írásjelek maradtak el itt-ott.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8514918512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása