Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • emmausz: Köszönöm. Remélem. (2019.09.18. 14:13) Kontrollon
  • Tiborné Kaposi: A google maps-szal körbejártam a János Kórház területét. Patinás épületek. Kívánom, hogy minél ritkábban kelljen látogatnod, lehetőleg félévente se! (2019.09.18. 11:48) Kontrollon
  • emmausz: Jogos. Kiegészítem a posztot. (2019.08.20. 14:35) „Miért mindig a rosszat?”
  • exbikfic: Azért szerintem a gyászos öltözet és a hétköznapi viselet közt még van néhány fokozat, és az ünnepi(bb) viselet sem azonos a gyászos öltözettel. Persze ne sírjunk és búsongjunk egy ünnepnapon, ezzel... (2019.08.20. 12:35) „Miért mindig a rosszat?”
  • emmausz: Nem tudtam. Kedves vagy, köszönöm. Megnézem. (2019.08.02. 19:26) Egy perc bürokrácia
  • Utolsó 20

2019.08.02. 16:29 emmausz

Egy perc bürokrácia

Valamikor, késő tavasszal vizsgáznia kellett a kocsimnak. 150–250 000 ft-ra saccolta a várható javítási költségeket a szakszerviz, és visszaadta azzal az autót, hogy ők nem menedzselik le a javítást. Ez két napomba került. Feri nászuram vállalta a vizsgáztatásra való felkészítést saját cégén keresztül. Cakk-pakk 53 000-ben volt.
Igen ám, de a gazdájának is le kell vizsgáznia, mégpedig augusztus 23-ig. Ez abból áll, hogy háziorvosi jóváhagyással jelentkeznem kell a kerületi ügyfélirodán vagy kormányablaknál, ahol új engedélyt készítenek. Mivel tudom, hogy a háziorvos elküld kardiológushoz és szemészetre, próbáltam megelőzni azzal, hogy csináltattam egy progresszív szemüveget a minap. Annak megelőző vizsgálati leletét vihetem magammal.  
Háziorvosom még az első félévben kiadta a szívgyógyászati kontrollvizsgálatra szóló beutalót. Ezzel bejelentkeztem a szakrendelőben. Nem fogadták el jelentkezésemet, mondván, majd csak július 1-től adnak időpontokat.  Elsején természetesen nem adtak semmit, csak 10-től. Nos, kaptam. Augusztus 21-re.
Nem várathat addig a háziorvosi jóváhagyás. Tehát valahogyan elé kell mennem ennek a dolognak. Ha megkapom az eü-alkalmassági papírt, már csak a kormányablakhoz kell bejelentkeznem.
Mivel reménytelen, hogy ilyen rövid határidőre sorszámot kapjak, két további lehetőségem marad.
1. Valamikor reggel leülök az irodában, és várom, hátha felszabadul egy hely, s akkor fogadnak.
2. Balatoni strandokra is kitelepül kormányablak. Hátha nyaralás során sikerül rendezni a dolgot. Persze akkor sem együtemű a művelet. Először kapok egy ideiglenes jogosítványt, majd értesítés után megkapom a plasztikkártyát, hogy két év múlva kezdődjön elölről a tortúra.
Nem volna egyszerűbb a heti bevásárlást házhoz szállítással, a személygépkocsis közlekedést taxival rendezni?
A fene se tudja.
***
A Csókay professzor vezetésével összeállt orvoscsoport egy 30 órás műtéttel szétválasztotta a bangladesi ikerlányokat. Azonnal megjelent egy hír, miszerint a Szabadság-hídon imádkozókat meghallgatta az Isten. Hozzászóltam: „...meg még a további egymillióét, akik szintén imádkoztak, ha nem is a hídon.” Hozzátettem, hogy remélem, nem lesznek komplikációk. Posztomban pedig még azt is hozzáteszem, hogy akkor is megjelent volna a hír, ha nem sikerül életben tartani a két kislányt?         

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5214992208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2019.08.02. 18:18:04

Más: nem tudom, észrevetted-e már, hogy B.G. blogján nyertes lettél. A hozzászólások közt megtalálod Géza értesítését.
Gratulálok!

emmausz 2019.08.02. 19:26:33

Nem tudtam. Kedves vagy, köszönöm. Megnézem.