Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • emmausz: Köszönöm. Remélem. (2019.09.18. 14:13) Kontrollon
  • Tiborné Kaposi: A google maps-szal körbejártam a János Kórház területét. Patinás épületek. Kívánom, hogy minél ritkábban kelljen látogatnod, lehetőleg félévente se! (2019.09.18. 11:48) Kontrollon
  • emmausz: Jogos. Kiegészítem a posztot. (2019.08.20. 14:35) „Miért mindig a rosszat?”
  • exbikfic: Azért szerintem a gyászos öltözet és a hétköznapi viselet közt még van néhány fokozat, és az ünnepi(bb) viselet sem azonos a gyászos öltözettel. Persze ne sírjunk és búsongjunk egy ünnepnapon, ezzel... (2019.08.20. 12:35) „Miért mindig a rosszat?”
  • emmausz: Nem tudtam. Kedves vagy, köszönöm. Megnézem. (2019.08.02. 19:26) Egy perc bürokrácia
  • Utolsó 20

2019.09.04. 10:01 emmausz

Információhiánytól az információs dzsungelig

Czakó Gábor sarkalatos gondolatai a publicisztikáról és egyáltalán az írói tevékenységről. Az írás mindennapos gyakorlati mesterség.
Mindennap legalább egy oldalt kell írnia annak, aki a rutinból nem akar kiesni. Ha ez a penzum megvan, az évente 360 oldal, egy-egy kötet évente. Ha jól számolom, idén a 13. kötetnél tartok.
Még azt is megjegyzi, hogy naponta illik valamilyen jó minőségű irodalmat olvasni. Ebben van némi lemaradásom. Viszont agyserkentőként rejtvényfejtéssel múlatom az időt.
Lehetne ennél okosabb is az időkihasználásom, és amint rátalálok, azt fogom követni. Egy mulasztásom kétségtelenül van: a napi séta. Azzal hessentettem el magamtól a gyaloglást, hogy hatalmas a hőség. Kinek van kedve megpörkölődni a kánikulában. Persze nem volt igazam, mert napfelkelte előtt pl. mindennap elfogadható lett volna a léghőmérséklet.

Ilyen alapon sosincs tökéletes idő.  Mondják, hogy a finnek soha nem kirándulnának, ha napos időre várnának. Ott sokat zuhog az eső. Ez nem tartja vissza a derék finneket attól, hogy evezni induljanak vagy gyalogtúrára. Esőköpenyben mennek, bakancsot húznak stb.
***
Olvasom Csókay András beszámolóját az imádkozással kísért operációjukról. A sziámi ikrek szétválasztása csakugyan csodával határos bravúr, ha éppen nem csoda.  Az is olvasom, hogy a százéves Bálint Gyuri bácsi Csókay Andrást javasolja megválasztani az év emberének. Milyen figyelmes gesztus. És mennyire igaz is. Tényleg ő az év embere.
***
Valaki feltette a FB-ra, hogy korábban azt hitték: az emberek az információhiány miatt maradnak buták. Ma ez nem állítható. Információtúltengés van, az emberek mégse lettek intelligensebbek. Hogy is lehetnének, amikor hiteles elmék egymásnak ellentmondó kijelentésekkel bombázzák a kiberteret.
Ember legyen a talpán, aki ezek között a közlések között rátalál az igazságra.
***
Mot abbahagyom a poszt-írást, mert eszembe jutott, hogy kéziratot kellene korrigálnom. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2015039226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.