Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.09.29. 06:38 emmausz

Újabb nap hordaléka (Déry után)

FB-on találtam: „A modern orvostudomány olyan hatalmas fejlődésen ment keresztül, hogy gyakorlatilag ma már egyetlen egészséges ember sincs.” (Aldous Huxley)
***
Azóta még nagyobb mértékben tovább fejlődött az orvostudomány. Olyannyira, hogy aki korábban magát egészségesnek tudta, és akit elkezdenek vizsgálni, az elég gyorsan hospitalizálódik. Gyakorlatilag csak saját szakállára vonhatja ki magát a kontrollok rendszeréből. Ezért előbb-utóbb meghal... és  aki nem vonja ki, az is.  (én)
***
Továbbolvasom Vásáry Tamás visszatekintését saját életére.
Tegnap Salgótarjánban születésnapoztunk, sok olvasásra nem tellett idő, mégis érdekes epizódot feszeget a zeneművész azokon a lapokon, amelyet éppen böngészek.
Apja szorgalmas , rátermett, tehetséges és igen értelmes ember.
Politikai együttműködéséért hatalmas összeget fizetne a hatalmon lévő kurzus.
Az érte küldött tárgyalópartner nem tudja megvenni kilóra a felsőházi képviselővé avanzsált embert. Ezért megígéri neki, hogy tönkreteszik.
Ez nem maradt üres fenyegetés, hanem be is következett. Olyan törvényt alkottak, amelyek folytán meg lehetett vonni felsőházi képviselői rangjától, és publicistákon keresztül saját környezetében is ellehetetlenítették.
Már akkor is?     
Mi az hogy!
Már korábban is.
A Mester óva inti övéit: Óvakodjatok a farizeusok kovászától…
Másutt: Ne gyűjtsetek földi kincseket, ahol a moly és a rozsda emészt.
Igaz, hogy azt is megemlíti, hogy az e világ emberei okosabban járnak el a saját ügyeikben.     
Lám-lám.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6415181468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása