Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.11.26. 13:48 emmausz

Hírek – hírecskék

Ma elmentünk vásárolni. Egy szolgáltatónál kötöttünk ki, egy nyeretlen kéthetesnél. Annyit se értett a számítógéphez, mint én (na, annyit talán mégis), tévesztett, elölről kezdte, és mindenfélét gépbe vitt. Majd venni akartunk néhány terméket, de ezeket meg nem ismerte fel a számítógépe (melyik gombot nyomtad meg?) Lassú munkához sok idő kell – mondják mifelénk.
Hát igen.
Míg feleséggel tárgyalt, sétáltam egyet, majd egy fotót készítettem panorámaablakukból, s a következő félórát békésen üldögéltem a párnázott székükben.
Egy analógia jutott eszembe. Egy fiatal lány a HÉV-en megjegyezte párjának: Ez az öregember (nem én) már huszonötezer év óta áll az ajtóban!  Az én félórás türelmetlenségem semmi amahhoz képest.
***
Majd ellátogattunk a SZIT-boltba, megtekintettem egy rendtörténeti munkát, amelyben három személy volt megnevezve korrektorként. Mi tagadás, adott munkát a kézirat mindhármunknak. Egy másik kötetet is kézbe vettem, de már nem emlékszem a címére, pedig azt is én javítgattam. De mégis: Egyházművészeti enciklopédia, vagy valami ilyesmi.
***
Kicsit csapongok, de nem baj. Könyv ez is. Címe: Egri csillagok. Amiért kiposztolom, annak az az oka, hogy a FB-on egy buzgó nihilista rasszistának bélyegezi, amiért szegény török betolakodókat rossz színben tünteti fel.
Nem érdemes ezekkel az üres polgárpukkasztásokkal foglalkozni. A nemzetek léte Isten teremtésének a gazdagságát mutatja, ezért az internacionalistákat az Isten vesztésre ítélte. Hiábavaló és kár a nemzetek ellen, ill. a nemzetköziségért kapálódzni.
***
A FB és egyéb internetes helyek lécci-lécci-lécci felhívásait szívesen leállítanám. Ha egy mű meg akar élni, meg fog élni, ha nem, akkor meg nem. Egy embert kitiltottak Amerikából. Most emiatt gyűjtenek neki. Kérdeném, de nem teszem: Miért?
Van Gogh életében egy képet adott el, ha minden igaz. Nem volt lécci-lécci-léccike. Ma milliókért cserél gazdát egy-egy képe, mert értékes, és mert megél a piacon.
***
Így, az ádvent előtti héten világvégi próféciák hangzanak el a misén napi perikopaként. Mikor jön el? – kérdezik több mint 2000 éve. Nem tudunk jobbat, mint az egyszeri bölcs rabbi, akitől azt kérdezték, hogy mi lesz? Ő frappáns választ adott: Hogy mi lesz, azt tudom, de hogy addig mi lesz… (minap említettem már: TUDOM.)           
***
De addig se kellene tipródni, inkább Pio atya intelmét megfogadni.
„Járj az Úr útján egyszerűen, és ne gyötörd a lelkedet!” (minap ezt is említettem már: TUDOM.)

***
A jobboldal szamárságára hadd hívjam fel a figyelmet. Az ellenzék fotóit folyamatosan szerepeltetni hatalmas öngól. Mindegy, mit írnak, mondanak tesznek fel, csak beszéljenek rólunk - hangzik a reklámszakma szentenciája.              

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3515325512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása