Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.11.28. 10:24 emmausz

Napi történések

Két maxima mára:
1. Fletch Daniels az American Thinkerben: „A keresztények azt tanítják, hogy szeresd a bűnöst, de gyűlöld a bűnt, addig a keresztényellenes baloldaliak gyűlölik a keresztényeket, de ünneplik a bűnt.”
Alighanem igaza van, és ez elég szörnyű. Még akkor is, ha a krisztuskövetőkön az ideális magatartás nem mindig látszik, és az ateisták között igazán sok nagyon humánus ember akad.
2. Laci atya twittere: „Az Atya nem azért küldte Fiát a világba, hogy téged elítéljen, megbüntessen, hanem azért, hogy gyógyítson és szabaddá tegyen a szeretetre. Engedd meg neki! ☺️” Boldogan – vágom rá azonnal.
***
Reggel rácsodálkoztam egykori osztálytársamra, a helyi papra, hogy naponta felkészül egy négy-ötperces saját megfogalmazású beszédre (homilia), amelyben kifejti a napi evangéliumi szakasz (perikopa) mondanivalóját. Aztán rájöttem, hogy magam is ilyesvalamit teszek, amikor – ha nem is olyan összeszedettséggel – csaknem naponta készítek egy-egy posztot (blog-bejegyzés ☺️), hasonlóan szorgalmas vagyok. Persze egy nyugdíjas miért ne tehetné. Van rá ideje.
Volt időm kiváltani egy tértivevényes levelet a postán
volt időm megvenni egy FülesBagoly c. mindig hibás rejtvényújságot
volt időm áttekinteni a könyvmegálló köteteit (felejthető kínálatot találtam)
volt időm kiporszívózni és
lesz időm gumicserére vinni az autónkat.
***
Az időjárás olyan, mint a sereghajtó ember katonáéknál: Az utolsókat rúgja.
Fejős Ádám meteorológus hiába sütötte el állandó szlogenjét, a felhőtlen időtöltésre vonatkozót, este óta ólmos felhőkből csöpög a lé, apró szemű eső permetez.
Nyilvánvalóan hópelyheknek indultak ezek a cseppek a nagy magasságban, de melegfront van. Plusz tíz fokon csak esőként hullhatnak le. Az előrejelzés szerint immár tényleg itt a tél a küszöbön. Jövő héten mínuszok lesznek. De, hogy hófelhők borítják-e az eget, és lerázzák-e terhüket – ki tudja?
***
Naponta kapok ajánlatot, hogy nyerjem meg XY serlegét. Mivel nem tudok ott válaszolni, ismételten ide írom: Nem nyerem el senkiét, meghagyom neki(k).   
 
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6415328788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása