Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.02.08. 05:42 emmausz

Megtört csend

Tegnap a templomból hazafelé betértünk a helyi patikába, ahová megérkezett virtuális „felhőben” a szokásos negyedévi gyógyszerkiváltási lehetőség.
Nincs papírrecept,
nincs ezekkel való ötféle manuális tennivaló.
Leolvasás alul felül, PC-be vitel, a
gyógyszer kódjának beolvasása,
pénztári munka,
receptek aláírása. 
Ami a számítógépben van, azt adja ki a patikus, és arról ír számlát. Mindez elég rutinosan történik. Ott hagytunk ötvenezer forintot, telepakoltuk nagy bevásárló szatyrunkat, majd hazafelé vettük az irányt. Még ki se szálltunk a kocsiból, amikor kapjuk a hírt, elhunyt az éjjel Emil. Kicsit volt nálam fiatalabb, és barátságunk immár hatvankét évre tekintett vissza.  
Tudtuk, hogy halálos beteg. De akkor is.
Már csak egy ugyanilyen régre menő baráti kapcsolatom maradt, Laci.

Nagy az űr, mert bár az életállapotunk, viszonyaink lazítottak is kapcsolatunk szorosságán, kölcsönös megbecsülésünk mindvégig megmaradt. Sokan gyászolják őt, és friss a seb.
Tegnapelőtt idéztem meg Bud Spencert, aki hosszú élete végén érdeklődéssel fordult a másvilág felé nyitásban, azt hangsúlyozva, hogy vágyik megismerni a végtelen szeretetet és lehetőségeket. Ő új kalandokban gondolkodott. Utolsó szava ez volt családtagjaihoz: Köszönöm.
Odaát nincs pártpolitika,
nincs hatalmasra nyílt olló a szegények és gazdagok között,
nincs mélyszegénység,
nincs migráns-kérdés,
nincs gyógyszer,
nincs kezelés,
nincs fájdalom,
nincs könny,
nincs értetlenség,
mindezek nincsenek, és nem is hiányoznak.
Van viszont béke,
szem nem látta, fül nem hallotta, értelem fel nem fogta ajándékok azoknak, akik odakerülnek. 
Emil most ezt megtette.
Többé nem lesz beteg,
nem fárad el,
álmos se lesz,
minden kellemetlenségtől egyszer s mindenkorra megszabadult, és remélem,
módja adódik arra, hogy segítse az ittmaradottakat.

Kívánom, hogy így legyen.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2915464572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása