Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.05.29. 04:43 emmausz

Játsszunk orvosost!

Beteg neve: Mitsubishi Colt
Születési dátum: 1996.
Lakcím: mint az enyém
Vizsgálat időpontja: 2020. V. 28.
Epikrízis: 35 000 km-t futott, garázsban tartották. (Azóta nem.)
Anamnézis: Különféle balesetek: törve eleje, motorháztető is, a hátsó ajtó, a bal hátsó traktus, meghúzva a jobb oldal, kipufogó resectio, olajcsere, három ízben akkucsere, futóabroncsok operatioja, félévenként cseréje.
Gyógyszerei: 95-ös benzin folyamatosan, fékolaj, 1x 20 év alatt, sebváltóolaj 2x. Javallt a hidegvizes lemosás szükség szerint.      
Oktánszám érzékenysége nem ismert 91-esen felül mindennel működik.
Megtett 70 000 km-t, átlagban havi egy tanktöltéssel számolva.
Korábbi vizsgálatok során apró javítások, majd utóbb és többször szerelőcsere – elutasítás miatt.
A karosszéria rozsdásodást mutat, melyet egyre nehezebb kezelni. Üléshuzata feslett, kalaptartója repedt, törött, felfüggesztése nem megoldott. A kocsi szerelési naplója hiányzik, működő kocsiemelője sose volt. Dísztárcsái kopottak, több helyen sérültek.
A kocsi vizsgálatára saját kérésére került sor.
A pandémia miatt elrendelt karantén során a hosszas kényszerű állás következtében akkumulátora lemerült.
Diagnózis: A kocsin az általános leépülés jelei mutatkoznak. Ez százféle meglepetést okozhat.
Alkalmazott terápia: Elektromos feltöltés, majd próbaútra bocsátás. Ennek során a feltehetően nem eléggé feltöltött akku kontroll-lámpája kijelzett. Majd gáz adagolására kialudt a lámpa. Fékezésre az olajszint jelző is kigyulladt, plusz az akku kontroll-lámpája.
Átmenetileg biztonságos helyre került, mert az említettek hatására, vagy anélkül, elment a szervokormány is, és a kocsi irányítása komoly nehézséget okozott. Ezen csak a lendület segítette át, s újra kormányozhatóvá lett a verda.
Aktuálisan jól van (álló helyzetben a garázs előtt). Indításra készségesen válaszolt, öt percig alapjáraton ment kifogástalanul. Az ékszíjak működnek, az akku talán magához tért, a végzett olajszintmérés a normál tartományt mutatta.
Javallat: Für alle Fälle kap egy liter olajt. Gyógy-próbaútnak vetjük alá, s figyelemmel kísérjük reactioit.
A további kezelés mikéntjét a próbaút kimenetelétől tesszük függővé.
Vizsgálatra előjegyezve 2021 júliusában.
Rp. 1l motorolaj.         
Pecsét, dátum, olvashatatlan aláírás
***    
Lógik a szeren – ferdítem Karinthyt.
Az úgy van, hogy az étkezőben a székemmel szemközti falon lóg az a naptár, amelyet karácsonyra kaptunk, s amely a család múltévi fotóiból van összeszerkesztve. Május hónapra egy négyosztatú képsorból három viszonylag nyugalmas pozícióban mutatja utódainkat. De a negyedik… A negyediken Francois fára mászik. A csaknem vízszintes vastag ágat alulról kulcsolja lábával, keze is fogást talál feljebb. Feje vörös az erőlködéstől, legalábbis a képen meglehetősen sötét. Ő, aki egyébként erős ember, immár huszonnyolc napja csimpaszkodik a fába. Hogy hogy bírja ki, nem tudom. Én már rég leestem volna.      
***
Zene. Ide valami autós zene kellene. Lehetne Gershwin, de az hosszú. Legyen Y. Montand. Les routiers.   
https://www.youtube.com/watch?v=TCT8z2LfhwM

     


komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr115727740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása