Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.06.18. 17:47 emmausz

Majd csak megjön…

„Táncolni kell, uram! A zene majd csak megjön valahonnan.” – lelkesedett Zorba, a görög a róla szóló film végén. És ők táncoltak, és a zene megjött valahonnan.
Kicsit hasonló módon keletkezik a FB-ra szánt napi anyagom.
Írni kell, uram – így szól a belső hang –, a zene, a fotó majd csak megjön valahonnan.
Máskor meg:
Fotó kell, uram, a zene és az írás megjött valahonnan.
Zene kell, uram, a poszt és a fotóanyag összeállt valahogyan.
Minden kell, uram, mert még semmi nem állt össze bennem a mai napra…..
Aztán a kezembe került a Vasáruk képes kereskedelmi katalógusa fix árakkal, korabeli vastömegcikkekkel-rajzokkal, olykor érthető, olykor ma már érthetetlen szakkifejezésekkel. A 700 oldalas kötet 59 éve jelent meg. Vajon azt gondolták, hogy a nyomtatásban megjelent árak a világ végéig érvényben maradnak?  
Olvasom benne a következőket: TUTO, TOTIUS, ROTO, ELZETT, CATO, GOGI. Aki elég régóta fiatal, az rájöhet, hogy itt lakatminőségek elnevezéseit sorolom. Aztán az elnevezések: Rácsavarós szekrényrúdzár. (Panellakásunk gardróbszekrényein még ilyenek voltak. Mind leszereltem őket.)   
Vagy van egy ilyen nevű valami: „Zártorlasz”. Lényegében az is. Mi még láttunk ilyet, és tolvajkulcsnak hívtuk. Ha az ajtó „bevéső” zárjában kinyitottuk, akkor a bent maradó rész nem engedte, hogy egy másik kulcsot valaki beletoljon.
Bevallom a könyv azért akadt a kezembe, mert Robinak akartam segíteni, aki régi csaptelepek forgatókarikáját keresi. De nehéz megnevezni. Nos, a kötetben ilyen nincs, de a google-n van. A szabatos neve: „csapelzáró kézikerék”. Nekünk is volt, de a köztéri csapról ellopták ezeket az alu kerekeket, kettőt pótoltam annak idején. Így nem maradt magamnak. (PS. Utóbb az egész csaptelepet ellopták, sőt egy később a közeli parkba lecsavarozott fém-fa padot is. Valakinek kellett a telekre.)
Ezek jutottak eszembe.
S kivételes alkalom a mai.
Valahonnan zene is került, meg fotó is.
Utóbbit a hétvégi lagzi szolgáltatta.
Előbbit pedig egy régi elképzelésem. Egy szép Haydn-szerenád, amit régóta tervezek megosztani. (Kottájából szerencsére nem csinált se fidibuszt, s hajcsavaráshoz se használta fel a komponista házsártos felesége.) https://www.youtube.com/watch?v=USEQ6pgXqhA
Ez a R. Hoffstetter/Haydn szerenád.            

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8015886354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása