Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.06.24. 07:21 emmausz

Tótágas

Kolumbusz szobrait ledöntik Amerikában, Leninét és Marxét felavatják Németországban. A kapitalizmus ellen lázadnak, ami téves út, s helyette kommunista eszmék mellett ágálnak, ami még rosszabb volt, ha lehet. Mindez alig érdekelne, de előttünk az unokáink, akiknek jobb világot álmodnánk, s mintha egyáltalán nem az valósulna meg, hanem a bajkeverők zavarosban halászó, káoszt gerjesztő őrültségei. Nem véletlenül szoktam az égiekhez fordulni: „Az ellent kösse meg kezed, népünket hogy ne rontsa meg.”
Hát ne rontsa meg!     
Olyan világban élünk, amikor a hírek töredékét lehet csak a gyerekeknek elmondani, mert nem volnának képesek személyiségkárosodás nélkül befogadni. Olyan világban élünk, ahol az elénk tárt filmek kis töredéke való a gyermekeknek, mert szellemük-lelkük károsodna tőlük.
Márpedig írva van, ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába.
Én szóltam.
***
Mivel hallásom károsodott, deklarálnom kellene enyéim előtt, hogy aki azt akarja, hogy értsem, amit mondani kíván nekem, az jól artikuláltan hangosan közölje velem, mert különben csak úgy teszek, mintha érteném. (A látszat fenntartása lehetséges egészen addig, mígnem azt kérdezik tőlem: nagypapa, hány óra van, s mire én az válaszolom, hogy igen.)
Sajnos, egyre kevesebbet hallok, mert egyre inkább nagyot hallok.
Sajnos, már nem vagyok a régi, mert már igencsak régi vagyok.
Ez persze nem rendkívüli valami, ha nehéz is tudomásul venni, hogy az ember ötven felett megette kenyere javát. De az tény, hogy az élet alkonyán nem könnyebb az élet, mint a delén, legalábbis bizonyos vonatkozásokban nem az. Egyebekben van, ami könnyebb.
A szerzetesek között töltött idő megismertetett az idősödés problémáival. Mivel általában 10-20 évvel idősebbek voltak nálam, jól megfigyelhettem hétköznapjaikat. Egyikük hetven éves korában az orvosnál járt, és három féléről panaszkodott neki. Az orvos annyit válaszolt: emlékezzen rá vissza nyolcvan éves korában, hogy milyen jó dolga volt, amikor még csak háromféle gonddal küszködött.
Hát igen. Én most hetvennégy vagyok.
Mindenesetre vannak kellemes oldalai is az öregedésnek.
Humorral tekintünk saját nyavalyáinkra.  
Ingyen utazunk a tömegközlekedési eszközökön.
Nincs sok időhöz kötött kötelességünk, stb.
Mint ismeretes: Nagy kort megérni nem érdem… de teljesítmény.
S mi törekszünk teljesíteni.
Zene. Nino Rota: 8 és fél.
https://www.youtube.com/watch?v=CJcnbdNSupg

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7515912428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása