Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

2020.07.28. 22:38 emmausz

Létnije kányikuli

Évek óta az történik, hogy egyhetes balatoni nyaralásunk során elromlik az idő. Próbálok óvatosan fogalmazni, mert mi az, hogy elromlik? A mi gyakorlatunkban ez általában esős időt jelentett. Az volt az érdekes, hogy változó naptári időszakokat töltöttünk a tó mellett, de a viharos hidegfrontok ránk találtak a Balatonnál. Idén ez csak kicsit volt igaz. Egy éjszaka zuhogott az eső, egy nap hűvös volt, egyébként kifogástalan időt fogtunk ki. De mire hazajöttünk kánikula fogadott. Ez most is tart, s előreláthatóan egész héten így lesz.
Tartottam tőle, hogy engedélyhez kötött gyógyszeremmel való ellátásom bürokratikus útvesztőbe torkollik.
A covid fertőzésveszély miatt kell-e most engedély egyáltalán?
Ha igen, mi a lebonyolítás módja?
Kórházi szívgyógyászat?
Kerületi kardiológia?
Körzeti orvos?

A háziorvos szerint bejelentkezünk a kardiológushoz, aki interneten átküldi neki az engedélyt.       
Bejelentkeztünk a kardiológushoz, aki azt kérte, hogy a kinyomtatott engedélyért kocogjunk el a rendelőbe.
Így is lett.
Kezemben az engedéllyel elmentem a háziorvoshoz, akitől a kardiológus azt kérte, hogy csináljon egy EKG-t, s azt majd juttassam el hozzá. Tudtam, hogy a háziorvos nem csinál EKG-t, ezért kértem tőle egy beutalót, amihez a helyi szakrendelőtől időpontot kell kérnem, s az elkészült EKG-val kell felkeresnem a kardiológust. Tudom, hogy eddig is nehéz volt követni a cikk-cakkokat, de nekem se volt könnyebb. Még megjegyzem, hogy a kardiológus is tud EKG-t készíteni, volt már benne részem.
Ami megnyugtató, hogy az előző szívgyógyász már nincs státuszban. Nem kedveltem, mert egyik gyógyszergyárról kijelentette, hogy nem tud gyógyszert készíteni, gáncsoskodott a jogosítványom engedélyezésekor, s visszarendelt volna, hogy beállítsa a vérnyomásomat, ami 25 év óta nem sikerül senkinek. Nem mentem vissza többé hozzá. Most már nem is találkozunk az előzőek miatt.
Nem könnyű a megöregedés.
Pio atya legyen velünk!  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8916081644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.