Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.26. 03:12 emmausz

Innen-onnan

A költő, Nagy László azt üzente az jövő emberiségének, hogy „ha lesz emberi arcuk egyáltalán, akkor csókolom őket.”
Bár engem nem kérdezett senki, mégis üzenek. „Azt üzenem minden fiatalnak, hogy értékekkel, értékes dolgokkal töltsék fel magukat, értékes dolgokat műveljenek, mert nincs ismétlésre lehetőségük, nincs még egy életük, csak ez az egy.”
***
Tudja-e valaki, hogy melyik fa a góferfa? Károli-bibliájában a fenyő.
és a menéndesz? – (majd) elmész
és az estennen? – estére fordulván az idő
***
Tegnapelőtt írtam arról, hogy a vonaton nem volt nálam papír és toll, így elfeledtem egy belőlem kikívánkozó gondolatot.
Tegnap írtam arról, hogy előkerült az elveszettnek vélt gondolat.
Ma azt kell mondanom, hogy tegnapelőtt szamár voltam, mert íróeszközök tényleg nem voltak nálam, de a mobil nálam volt. Abba belepötyögtethettem volna, amit akarok.
Fr.-ról meséli Éva, hogy jó gondolatok rendre éjjel jutottak eszébe disszertációjához, s reggelre elfelejtette őket. Éva biztatására íróeszközökkel feküdt le, s gondosan feljegyezte éjjel felmerülő ötleteit. Reggelre kelve rámeredt a papírjára, és fogalma se volt róla, hogy mi a szavak értelme, és mitől voltak azok olyan jó gondolatok.
Ilyen is van.
***
Louis de Funes szájába adta valaki a poént: „A diéta első napján eltávolítottam az összes egészségtelen ételt a házból. Finom volt.” Ez is igaz. Prózában elmondva: Ami finom, az hizlal.
***
Amikor megcsömörlöttem a hegedüléstől az a Fehér László lovat lopott c. balladához köthető. Nem tudtam magamat beleélni az ő nyomorába. Elég volt az én nyomorom is, hiszen a közös órákon szerepelni kellett, ezt nem szerettem. Külön idegesített, hogy mégis tapsolnak a hallgatók. Megszokásból?
***
Egy mondat. D.-től. Mióta hordod ezt a pizsamát? – kérdezte K. fenyegetően.
***
Kalazanci Szt. József emléknapja. Ő a piarista rend atyja. A szerzetesiskolák, a piaristák is, akkor emelkednek ki színvonalukkal, ha a szerzetesgárda kitűnő, állapítja meg Mészáros István. Igaza van. Hadd egészítsem ki megállapítását azzal, hogy a szerzetesnek nincsen családja. A tanítást követően önművelődésre szánhatja idejét. Így több esélye van az eredményes nevelésre.  
Zene. A szentek bevonulása. The Golden Gate Quartet.
https://www.youtube.com/watch?v=totbmnEPn0o

   


 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1216177058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása