Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.27. 05:41 emmausz

Amikor történnek dolgok

Nem állítom, hogy minden napunk igen eseményes. A mai biztos, hogy az volt. 
Reggel T. jelezte, hogy bekapott valamiféle fertőzést. 
Kiganajoztam a vendégnyuszit.
Beállítottak a klímaszerelők egy karbantartás erejéig.
Temetésre mentem. Unokatestvérem 81 éves felesége hunyt el. (Elméláztam rajta, hogy miért kell ahhoz temetés, hogy sétáljak egy tisztességes kvantumot.)
Utána rég nem látott rokonokkal futottunk össze egy torra. Kezembe kaptam a szülőházuk mögötti udvarrészről egy fotót. Már rég a kelenföldi lakótelep áll egykori házuk helyén. Az elhunyt lakása igazából régi emlékeket ébresztett bennem. Tárgyak, amelyeket gyerekkoromban láttam. Rokonok, akik, miként magam is, megváltoztak.
Oda-vissza úton fotóztam Budapestet, amely Tarlós polgármestersége alatt megszépült, és bedeszkázott, elhanyagolt szégyenteljes kinézetét feledtették a helyrehozott épületek, ápolt terek.  Hazaérve kicsit megdolgoztam őket, hogy megmutathatók legyenek.
Délután irány az Auchan. Vettünk ezt-azt, kibírtuk a kb. 35 fokos szeles-napos időt. Bekaptunk egy-egy fagyit, megvettem a FülesBagoly új számát. Hamarjában meg is fejtettem néhány rejtvényt. 
Teljesítettem egy kérést, családi okiratunk magyar fordítását továbbítottam.
Sikerült Matyi fotóját a FB-ra tenni. A szezon legszebb fotója szerintem.
Vár még rám egy kommentár megírása.  
Zárásképpen két poén a rejtvényújságból:
- Van már terved az üdülésre? – kérdi egyik barát a másikat.
- Minek? A feleségem megmondja, hogy hova, a főnököm, hogy mikor és a bank, hogy meddig.
***
Két barátnő beszélget:
- Rozi, ha választanod kellene a lottó ötös és a párod között, mit vennél abból a rengeteg pénzből?  
***
Zene. A temetést is elővételezve választottam a GGQ műsorából a When the saints c.-t.
De igazából a Shadrack-ot szerettem volna bemutatni, a Nebukadnezár rosszvoltából három tűzbe dobott ifjú (Shadrack, Meshach, Abednego) történetét énekelik el sajátos stílusukban. Nagyon szeretem feszes, pontos ritmusban előadott számaikat. (Vö. Dániel könyve)    
https://www.youtube.com/watch?v=jZCkDgSqDeg&list=RDjZCkDgSqDeg&index=1

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr516178384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása