Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.09.01. 06:09 emmausz

Don’t Worry Be Happy

Talált szövegek:
...jó móka volt készíteni és együtt alkotni. Sok munka volt, de hatalmas kreatív tett, és annyira elégedettek vagyunk…
Szeretlek, édesem, legyen nagyszerű heted és boldog születésnapod.
A gyerekek annyira jól érezték magukat a patakban annak ellenére, hogy milyen hűvös volt a víz,
Olyan büszke vagyok a teljesítményére…
Olyan büszke volt arra, hogy megmutatta a paradicsomát
Csacsi öreg medvém,
gyönyörűségem, drágám,
Stb, stb.
Ez Amerika, ez Európa egy része. A pozitív érzések kinyilvánítása, amely elfoglalja a negatív érzések megfogalmazásának a helyét.  
A magyar hagyományok be kell ismernem: keserveseknek tűnnek. Francia vejem hívta fel rá a figyelmemet. Augusztus 20-án mindig szembesült a népénekkel, (korábban himnusz), amelynek egyik része így hangzik: Ne felejtkezzél el szegény magyarokról. Ő úgy mondta: Szengén magyarokról. Biztos, hogy szegények vagyunk? (A dallam is moll, borongósabb a dúrjellegű melódiáknál.) Francois szembesített azzal is, hogy a magyar népmesék így kezdődnek: „Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember. Ennek a szegény embernek annyi gyereke volt, mint a rosta lika, és még annál is eggyel több.”
Tovább megyek, mert elgondolkoztatott: A közismert népdal szövege: Szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem… Egy másik, egy csujogató: Szeretett a fene soha, csak meg voltam véled szokva.
Vagy:
s aki vót már, rég elhagyott, de nem kapott még olyat se, mint én vagyok sajlalala.
Hát nem a legszebb érzések ezek, mert rombolnak, s nem építenek.
Kiterjeszthetem ezeket a negatívumokat a tévéműsorok sorára, amelyekben trágár, obszcén szavakkal illetik egymást kutyába lemenő alakok. Nem építenek, rombolnak.
Ezekre felel a sláger: Ne gyötörd magadat, (másokat se), légy boldog (s tégy azzá másokat is). Don’t Worry Be Happy.
Most, amikor a társas találkozásokat meghiúsítja a koronavírus második felvonása, különösen is fontos lehet, hogy környezetünk endorfin-termelését gondolkozásunk pozitívra állításával is előmozdítsuk. Ezzel nekik is, magunknak is jót teszünk.
Bobby McFerrin dala feldob. Különben is közel áll hozzám ez az 1950-es születésű zenész, aki egy alkalommal szolfézsórát tartott több ezres közönségének. Megállt a színpadon egy hangot intonálva, mintegy megadva az alaphangot: Emberek ez a hang a DÓ. Majd ellépett és egy nagy szekunddal magasabb hangot adott. Minden hangot visszakérdezett a közönségtől. Egy kisebb skálára valónyit lépegetett hol jobbra, hol balra. Utóbb a könzönség a lépéseket képes volt visszaénekelni segítség nélkül is. Ekkor McFerrin improvizált, miközben a közönségnek mutatta a lépésekkel, hogy mit kell énekeljenek. Nagyon élveztem. 
***
Ezek után zene: Don’t Worry Be Happy. https://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU
és játék a skálán https://www.youtube.com/watch?v=ne6tB2KiZuk   
       

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6516184712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2020.09.01. 09:51:05

Bízzunk benne, hogy ha Kodály országában adta volna ugyanezt elő, a közönség ugyanígy kapcsolt volna. Hátha.
süti beállítások módosítása