Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.26. 03:11 emmausz

Mi vaaaan?

Magyarul!
Középiskolás koromban hangzott el néhány alkalommal: Itt magyarul lesz beszélve! Aztán telt múlt az idő, és valami nagyon megváltozott.
Kezdetben
volt a levelezés. Ezt váltotta fel az e-mailek küldése. Aztán jött az SMS, a messenger, a  whatsapp, az instagram, a podcast. Ki tudja tartani az iramot?

A bombázásnak egyáltalán nincs vége. Az On-line oktatás és a home office foglalkozás már a Covid-19 műve. Mert epidémia van, sőt pandémia. Ez karantént vonz, ami vírusradart generál. Tudod, ez egy applikáció. A digitalizáció terméke. A kontakt-kutatást segíti.
A sűrített idegennyelvűségen nem segített az sem, hogy meghallgattam a Rövid híreket. Play now – ajánlotta, mielőtt még az innovációs miniszter szót kapott volna. Majd az adj vérplazmát felszólítás, s szóba került, ha már – a PRC-teszt is. Ugye nem kell magyaráznom? Tudod, ami a DNS-t vizsgálja. Valami standard pozitivitást is emlegettek a covid-szűrés kapcsán.
Főszerepben a kriptovaluta, a bitcoin, a klímapolitika, a migrációs útvonal s a drogozás.
Utána reklám, amely már a szokásos közérthetőséggel ajánlotta a lifefit mucofree max kapszulát, Mucopront szuszpenziót, majd a csomagküldő az Astratex kebeltartót, a Benu gyógyszertár az ibuprofén tartalmú szerét. Xilomare következett. Gartengolddal, Magne B6 expresszel, L’Or kapszulával, Magnosolvval, ami energizer folytatódott. Utána Aspirin+C forte, a kihagyhatatlan,  a White Now, Detox Sygnal, s ha mindez kevés volna, a Lidl Dulano termékei következtek.
A kockázatok és mellékhatások kétségtelenül megjelennek. Stílszerűen: prosperálnak. 
Persze, hogy visszasírom a közérthető reklámok idejét: Cipőt a cipőboltból!
***
Mire jó az esős idő?
Persze, megitatja a kitikkadt mezőket, előkészíti a mikrobák számára az avart, az óvodások felhúzhatják gumicsizmájukat, hogy a pocsolyában megtarthassák minőségellenőrzésüket. De nemcsak arra.  Ingyen lucskosítja az autókasznit, hogy aztán a folyamatos esőzés közben letöröljem mikro-szálú kenővel a rátapadt szennyeződéseket. Néhányszor kicsavarom a nedves-szutykos kendőt, és a takarítás után (kb. 2-3 perc) az öblítést már a kitartó esőre bízom. Ennél gyorsabb, kellemesebb megoldást nem ismerek. Vasárnap délelőtt ez történt.
Vihetem a kocsit gumicserére.
***
Zene.
Que sera, sera. Doris Day, 1956. Magyarul utóbb Ahogy lesz, úgy lesz szöveggel lett sláger.
https://www.youtube.com/watch?v=chSytFIhRFA
               

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5616257900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása