Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.12.28. 03:49 emmausz

HAHÓ

Ha hó nincs is, fagy már kezd lenni. Téli gumik fenn. Kinéztem az ablakon. A mi utcánkban minden kocsi szélvédője jeges. A mienk a mellékutcában áll a fenyő alatt. Ablakai jobbára jégmentesek. Mit számít egy-két méter is a helyi klímában.
Idén két képeslapot kaptuk. Egyet Mónitól, aki szép írásával örvendeztet meg minden évben, és Micáéktól, akik az idei huncutságot ki nem hagyták volna: BULLDOG - KARAJCSONT! – zsiványkodva. A mellékelt szív ugyanakkor meggyőz minket szeretetükről. Minap Levi oda nyilatkozott, hogy szeretné, ha részt vennék az esküvőjén. Azt mondtam neki, hogy rajtam nem múlik. Van-e már menyasszony? De hogy is lenne!? Levi csak kilenc. Mindenesetre lelkére kötöttem, hogy ha számít részvételemre, akkor igyekezzen.
Domi már majdnem tud írni. Nem is kell tudnia mást, csak a DOMI-betűket. Aláírása hiteles.
Rituci pedig szép bogarat rajzolt a lapra. A mellékelt pointilista jellegű fenyő technikás kép. A fenyő helye üres, amelyet színes pöttyök tarkítanak körös-körül.    
Ezek a lapok érkeztek. A mi lapjainkat Tücsi rajzolta az ablakokra – Északnak és Délnek meghirdetve a karácsonyt. 
Most nehezebb a fogyás, mert minőségi kajákat eszünk. Azért nem tettem le róla. Főtt kolbászt reggeliztem kenyér nélkül, mustárral. Jó sós volt. Szívesen abbahagytam.
COVID-19 hírek. Akkora a vírus reklámja, hogy külön blokkja van a híradóban. Egyre-másra oltják az embereket, s el nem mulasztanák megmutatni, ahogy a tűt tövig döfik a páciensekbe. Olyan szívderítőnek gondolják, s olyan közérdeklődésre számot tartónak? Egyesekben él az a feltételezés, hogy ez a vírus nem természetes. Mások összeesküvés-elméletnek tartják. A számítógépes programok világából veszik az analógiát. Megteremtették a PC-t, a sokféle szoftvert jó pénzért eladták, majd „vírussal” fertőzték, és a vírusirtó programokat is jó pénzért adták el. Lehet, hogy primitív a húzás, mindenesetre nagy pénz van benne. Mondják ezt a gyógyszerfejlesztő cégekről is, hogy első szempontjuk a haszon, nem a gyógyítás.
Én először e módszerről a seregben hallottam. Üveges bakatársam hencegett vele, hogy lefizetett néhány srácot, hogy verjenek be néhány ablakot. Majd másnap arra járt, s felajánlotta üveges szolgálatait. Nemde a kéretlen őrző-védők is ezt csinálják? A bolttulajdonost értesítik, hogy valakik szét akarják verni a berendezését. Ám megakadályozhatja, ha havonta iksz összeget hajlandó fizetni a „védelem”-ért. Nem is folytatom az eseteket, nehogy kísértésbe essenek azok, akik hajlamosak rá.    
***
Karinthy: „Az ember megy őnagyságával. Őnagyságával eddig se volt kellemes feladat sétálni, őnagyságának ui. »megállómániája« van, vagyis minden kirakatnál megáll.”
Néhányszor már megállapítottam, hogy Karinthy minden témát megírt előlünk. Ha nem hiszed, olvasd tovább az írásait, s rájössz, hogy tévedtél. Azt is megírta, amiről azt gondolnád, hogy eszébe se juthatott (pl. 1916-ban a televíziót).
***
Zene. Schubert A hársfa.
https://www.youtube.com/watch?v=zC7gEVSgf9k
      

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3216359344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása