Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.19. 02:21 emmausz

Legyen vége már!

A mai nap (márc. 18.) is úgy indult, mint a többi. Talán azzal a különbséggel, hogy ma a járvány elhunytjainak a száma meghaladta a korábbi napi csúcsot. Müller Cecília, szegény azzal biztat, hogy még két nehéz hét. Persze ezt is csak valószínűsíti. Mi mást is tehetne? Bennem azért a még szoc. mantra munkál: „Elvtársak, még három nehéz év van hátra”. Aztán – mint a csúszózsaluzás – ráépült a következő három nehéz év, és aztán újra. A pandémiával kapcsolatban ne legyen igaz. „Legyen vége, legyen béke már.”
Mert most nincs.
A kormánynak a fejére olvassák a sok elhalálozást. Ugyan mit tehet a kormány, hogy a fertőzésnek ne essenek áldozatául az idősek, s mások se? Egyet tehetne, azt, hogy más elhalálozási okot nevez meg. Az időseknek számos krónikus, végzetes betegségük van. Országonként eltérő, hogy kiket tekintenek a pandémia, kiket pedig egyéb bajaik áldozatának.
Minket is megsuhint a koronavírus itt-ott.
K. lányunk és R. vejünk túlesett a betegségen.
Öcsém sógora Amerikában elhunyt a pandémia miatt.
Mai hír, hogy É. lányunk francia apósa, B. (90) kórházba került a vírusfertőzés miatt, és súlyos az állapota. Oxigént kap és morfiumot. Hihetőleg az egész család fertőzött lett, teszteredmény holnap. B. nyolc gyerekét nevelte fel, hosszú időn keresztül özvegyen.
Esetével kapcsolatban P. Nemeshegyi SJ kijelentése merül fel emlékezetemben, aki kérdésemre, hogy miért szenved a világon oly sok ártatlan, azt felelte, hogy az ártatlanok szenvedése felette nagy titok. Nem tudunk mást elképzelni, minthogy az ártatlanok szenvedése a szeretet ára.
Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel. Meg is kérdezte üldözőitől: Ugyan melyik jótettemért akartok megölni?
Az ember elnémul, és empátiával gondol a szenvedőkre, azt kívánva, hogy Isten erősítse meg őket kiszolgáltatottságukban, s vegye körbe irgalmas szeretetével.
(PS.: Pépé B. elhunyt este nyolc előtt. Nyugodjék békében! Sokan siratják, siratjuk.)
Épp ezt olvastam: „A halál is csak hajnala valami elképzelhetetlen újnak? Születtünk, hogy búcsúzva csodákra ébredjünk? Mindjobban kínoz a milyen, az el nem odázható kérdés.” (Prokop)       

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1316470044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.06.21. 15:43:53

"Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. "
"Jézus bement a templomba, és kiűzte onnan, akik a templomban adtak-vettek. A pénzváltók asztalait és a galambárusok padjait felforgatta." Tudom ilyen nem sok van,és ez nem igazán rossz cselekedet,de azért egy picit az,ugye?
süti beállítások módosítása