Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamat... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés a... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon é... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők

Utolsó kommentek

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. " "Jézus bem... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon élünk. Költői képnek szép,de nem a tenyerén,hanem Isten teremtéséBEN élünk. "Sorsunkra nézve legyen ... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők
 • Utolsó 20

2021.06.10. 02:48 emmausz

Találkozások kicsiben és nagyban

Miközben a poszt megírásához fohászkodom, lelki fülemben cseng az Oh, Carol c. sláger Neil Sedaka elővezetésében.
Mivel tegnapelőtt felhívás érkezett keringőre korábban nagyon összeszokott bandánk részéről, azaz, hogy hosszas kihagyás után találkozzunk, s ne digitálisan, hanem személyes megjelenéssel. Ez a személyes megjelenés sose volt hangsúlyos, hiszen hogyan is másképpen lehetséges találkozni.
(Miként a korcsolya: egészen addig a jégen sikló eszközt jelentette, amíg el nem terjedt a görkorcsolya. Akkortól kezdve jégkorcsolyává avanzsált a kori.)
Nos, ha kb. két év kihagyás után újra összejövünk (személyes megjelenéssel), lesz miről beszélgetni. Lehet téma a két év történései családonként, lehet napirendjeink összehasonlítása, lehet annak megbeszélése, hogy van-e valaki közülünk, akinek teljesíthető kérése volna a többiekhez.
Mit olvastunk, van-e jó film, zene, spirituális élmény, játékok unokákkal, kütyük, gyermekeink itthon és a nagyvilágban, szervi kopásaink, életvezetési tanácsok a mi korukban, nyaralás. Akármi.
Igazoltan távol immár öten, ha senkit ki nem felejtettem, HF (89) kórházban.
***
A minap nagy visszhangot keltett pletyka, miszerint a pápa nem fogadja az ország vezetőit a NEK alkalmával, természetesen hamisnak bizonyult, mint már oly sok társa. Nem mintha hatalmas jelentősége volna annak, hogy létrejön vagy nem a találkozás, de a protokoll íratlan vagy írott szabályai szerint csaknem kötelező. Ugyanis az illető nép iránti megbecsülést fejezi ki. A pápák hol amiatt kapják meg a magukét, hogy fogadták XY.-t, akik micsoda alja ember, hol meg amiatt, hogy talán el akarja kerülni a neki kellemetlen fráterekkel a találkozást. 
Mekkora blamázs egy-egy ilyen szamárság elterjesztése, a rajta való csámcsogás, a találgatások s a felelőtlenül meghozott ítéletek.
Alkalom arra, hogy pártoskodással vádolhassák meg Péter aktuális utódját.
Eddig életemben minden pápa megkapta  a magáét fungálása idején, noha azóta többjüket szentté avatták. Emlékeztetőül: XII. Piuszról írta Hochhut a Helytartó c. valótlanságot. VI. Pál a fogamzási kérdéseket illető enciklikája miatt (Humanae vitae), II. János Pál azért, hogy miért nem mondott le halálos betegen, XVI. Benedek azért, hogy lemondott, no meg az iszlámról szóló kritikus szöveg idézéséért, Ferenc pápa pedig sok mindenért. 
Régi probléma ez. Attól, aki az isteni szeretetparancsot hirdeti, attól minden esetben elvárják a tökéletességet azok, akiktől a tökéletesség igen messze esik.
Hogy közmondással éljek: Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr416587640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása