Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.07.27. 03:58 emmausz

A Balatonnál töltött hét sajátosságai

Idén évtizedes pechszéria után jó időt éltünk meg a múlt héten.
A hét során régi ismerősökkel találkoztunk. Pókok, hangyák, szúnyogok, parti madarak. Mind úgy „tudják”, hogy övék az épület, a kert, egyáltalán minden Isten szép világából.
Nem is sokat tévednek.
A hét kifejezése Estelle találmánya, akinek nagyon ízlett a töpörtyű. Mint említette, kéri, hogy vegyünk a zsírgömbökből, mert az olyan jó. (Vettünk.)
Az év újdonsága az a felfújható lap, amin állva evezni lehet. (Lehetett.)
Az év új autója a Dacia Lodgy, amit a kért és kapott kedvezménnyel érdemes volt megvásárolniuk Zs.-éknak. Az év másik autója nem új, de komfortos: egy piros Transporter. Olyannyira kényelmes és 8 személyes, hogy Domi javasolta apjának, cseréljék le hétszemélyes Opeljüket egy kisbuszra.     
A hét miséje kedden esett a nagytemplomban, Zamárdiban.
A hét Lucky Strike-ja a Balatonba veszett, majd mégis megkerült drága szemüveg.
A hét tapasztalata: Idén senki sem betegedett meg.
A hét egyik történése: Négyszer kerékpároztam le a tóhoz, és háromszor fürödtem is benne.
A szombati telefon: 50 éve a Dyekiss-Varga-Bárdosy-esküvőn vajon én voltam-e egyikük tanúja. (Nem zárom ki, de meg se erősítem. Akkor sorköteles időmet töltöttem Pápán.)
A hét során ritkán elhangzó saját megjegyzéseivel minden megmondó ember egyetértett.
A héten számos mobilkép és fényképezőgép által készült dokumentum keletkezett.
Kísértéseim ellenére sem készítettem a parton naplemente-képet. Idén is olyanok lehetett, mint a korábbi években.
Harmincvalahány fokban, forró flaszteren száguldottunk hazafelé lehúzott ablak mellett. Fütyült a szél. Azért a légkondinak van értelme a kocsikban.       
Itthon átmenetileg nincs internet, ezért a megtérés alkalmával szokásosan lejátszott Pastorale-szimfónia (ugye Beethoven VI. sz.-ja) bevezető tételét csak szintetizátoron idéztem meg. Évek óta hallgatom a megérkezés alkalmával. Próbáljátok meg! Felszabadító, örömteli, vidám és erőteljes muzsika ez.
Rekreál.
***
M. nem tankol a MOL-kutaknál, mert egy alkalommal két autónk tankjába mértéken felüli mennyiségű benzin fért bele. Reklamációjukat a hivatal elutasította, s a tank hőtágulására magyarázta, azt hangoztatva, hogy a kutak mérőit szabályosnak találták ellenőrzéskor. Nem akarom eldönteni, hogy kinek volt igaza. Mégis úgy vélem, hogy egyszeri kárpótlásuk megérte volna a cégnek, mert továbbra is a magyar érdekeltségű kútnál tankoltak volna.
***
Egy alkalommal az égen hajnalban egy tucat vadkacsa húzott át a házunk felett. Más alkalommal is ott ültem, és lestem a ritka csodát. Az jutott eszembe, hogy az erős hit csodákra képes. Csodának tekinteném, ha újra feltűnnének a ritkán látott kacsák. Azért arra gondoltam, hogy nem lehetetlen, ha hiszem. Kb. húsz perc múlva 5-6 vadkacsa húzott át a látóteremben. Ejha.
***
A Balatonba esett tárgyak megtalálásának a valószínűsége a nullához tart. Egy vízbe pottyant szemüveg megtalálásának valószínűsége ugyanilyen valószerűtlen. Hosszas keresés után K. szemüvege mégis meglett. Sokan drukkoltunk a sikerért.      
***
Ha a dolgokon olvasható feliratok alapján akarnék tájékozódni, nehéz dolgom lenne. Nem tudnám megmondani, hogy a világnak mely táján járok. Néhányat megmutatok. Super Free; Led lighting; Leinöl; no sugars; Stepway; Hausmeister; Chemin Neuf.
Van annak vagy harminc éve, hogy az Akadémia iránymutatása alapján a kereskedelmi egységekben az idegen nevek ellen folyamatos harcot hirdettek. Még a Ludas Matyi c. élclap is huzamosan kritizálta az Astoria irritáló feliratát: ASTORIA INTERNACIONÁL.
Ma meg éppen ellenkező a trend: A globalizmus jegyében (?) – talán – mindenesetre eredménnyel terjed mindenféle szöveg, ami nem magyar.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2616639284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása