Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.12.24. 11:22 emmausz

Rendhagyó ünnep

Ma egyedül maradunk, holnap jönnének M.-ék, de a covid. Ha nem tudnak jönni, akkor csak 28-án. Akkor mentek volna Szombathelyre, de valószínűleg nem kockáztatják meg az utat ilyen lábadozós formán. Mi jelen vagyunk, amennyire tőlünk telik. De ez az átkozott járvány folyamatosan gáncsot vet elképzeléseinknek. Próbálunk alkalmazkodni, ahogy tudunk. Tehát ma minden képlékeny.
Gyerekkorunkban énekeltük: Jézuska, Jézuska, mi jók leszünk… De vajon sikerült-e ez a nagy jóságígéret részünkről és mások részéről, hogy két éve küszködünk s küszködik a világ a pandémiával. Valami nagyon elromlott.
Lám, valaha már Dávid király is megkapta a magáét. Eltolt élete miatt rövid ideig pestissel kellett szembenéznie. (1Krón 21,17-27) Hetvenezer ember halt meg akkor. Most sokkal többen vagyunk, és eddig csaknem hatmillióan pusztultak el a covid következtében. Mi lesz itt még?
Van tizenegy unokánk. Másoknak is van. Milyen jövőt építünk nekik?
Persze a remény… Remény és hit. Hogy van kivezető út a katyvaszból. No meg a végső remény, amiről már Arany János írt.
Legjobb még a jelenben maradni.
Most minden jó,
most, szenteste napján tevékenykedünk,
most itthon van minden hozzávaló,
most lélekben együtt vagyunk mindenkivel:
családunk tagjaival
nagyobb családunk tagjaival,
rokonainkkal,
felmenőinkkel,
barátainkkal,
ismerőseinkkel,
ismeretlenjeinkkel,
az égiekkel,
a ma születettel.
Gloria in excelsis…
…et in terra pax hominibus
Párhuzamosan adjon Isten minden Évának boldog névnapot!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9216792156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása