Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.01.01. 16:37 emmausz

2022. Már ez az év se a régi

2022. Hm…  Már ez a naptár se a régi!
Viszont párosával számolódik. 20 22. A kettes az iskolában már elégséges. Legyen az az életben is.
És még egy.
Hm... Már ez a klíma se a régi. Tegnap 18 fok volt, és ma sem fázunk. Jól kezdődik az év. Csupa sugárzás, a nap tündököl az égen, tiszta idő van, a szél elfújt minden szmogot. Messzire ellátni.
Jó lenne, ha az előttünk álló év is tündökletes lenne.
Rajtunk is múlik?
Rajtunk is múlik.  
Az évbúcsúztató és az évkezdés tele van sablonokkal. Tévészellemességek, izgalmas filmek, kabaré, pezsgő, nagy durranások, tűzijáték, Áder János utolsó újévi beszéde, reggel mindenki alszik. A tévében közvetítés Bécsből: Újévi koncert. (vez. Daniel Barenboim)
Délben lencsefőzelék az általánosan elfogadott étel. Mi is ezt esszük. Pedig a mai pénzek, amelyeket utánoz a sok apró lapos mag, öt-, tíz-, húsz-, ötven-, százforintosok: nem sokat érnek.  
Át kellene térni a cvekedlire. A lapos tészta inkább bankóra hasonlít, s mint ilyen jobban jelképezné az év gazdagságát, amelyre oly sokan ácsingóznak.
Teszem azt, a hatoslottón 3 md ft-t nyerő valaki a nyereményén vehet hatvan házat. Minek?
Ma reggel sok ének hangzott el a misén.
Az ordináriumon (Werner- mise) kívül
- Dicsőség, mennyben az Istennek
- Istengyermek
- Ez nagy szentség valóban
- Szép kelet, szép nap, nincs benne homály
- Ó, szép Jézus, ez új esztendőben légy híveidben
- pápai himnusz
- magyar himnusz
***
Mi itthon várjuk M.-ék hazaérkezését estére
MC megérkezését holnap estére
K.-ék Tenkesen vannak.
Zs.-ék otthon.
Tegnap Estelle, a gyönyörű, 17 éves volt. Kis ünnepségen emlékeztek meg róla. Horatió is ott volt. Jó ízlése van. Köszönjük a fotókat az eseményről.
***
Kezembe került Móra Ferencnek a 30 éves írói jubileumára kiadott egyik bőrkötéses
könyve, a Nádihegedű. Éppen kilencvenéves a könyv: 1932-ben adták ki.
Ma is szép a kötése,
ma is olvasható a kötetke,
ma is a szépirodalom része.
Ma is üzen az olvasóinak. Üzen a kiadó is azzal, amilyen igényességgel elkészítette kiadványát. És hihetőleg megérte neki.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2716800912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása